реклама Делікат

Міська влада поки не має єдиної концепції реконструкції вулиці Хрещатик. Про це міський голова Черкас Сергій Одарич розповів на сьогоднішній прес-конференції.

За словами міського голови, на сьогодні існують 7 різних ініціатив, які планують представити журналістам вже цієї п’ятниці. Цього дня озвучать свої ідеї мер Сергій Одарич, черкаський архітектор Микола Упир, представник студії дизайну та реклами «Solass» Сергій Саричев, черкаський скульптор Владислав Димйон, студент Східноєвропейського університету економіки та менеджменту спеціальності «Ландшафтний дизайн» Іван Єсипенко та начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук.

Через тиждень для загалу вже планують представити 2-3 концепції, які здобудуть найбільшу підтримку в членів робочої групи.

– У кількох позиціях члени ініціативної групи вже зійшлися. По-перше, Хрещатик має стати вулицею, де перевагу нададуть пішоходам, а не автомобілям. Однозначно тут мають бути зроблені тротуари, прибране паркування автомобілів з центральної частин вулиці, – сказав мер.

По-друге, на Хрещатику має бути запроваджене обмеження руху транспорту.

З решти питань у ініціаторів поки думки не сходяться.

Залучати до обговорення Сергій Одарич запрошує і черкащан. Зокрема, писати свої ідеї йому на сторінці в соціальній мережі «Фейсбук». Залишайте також свої коментарі під матеріалами на сайті «Прочерк».

– Особливо для мене важлива думка корінних черкащан, їх не так багато. Саме вони повинні задавати тон у таких обговореннях. Особливо ті люди, які пам’ятають Хрещатик ще до його радикальних змін у 60-х, коли значні частини будівель зносили і забудовували пам’ятками соцреалізму, – наголосив міський голова.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100