реклама Делікат

Представники торгової місії Посольства Австрії завітали до Черкас 22 січня. Вони обговорили з міським головою Сергієм Одаричем питання проведення 11 квітня у Черкасах економічної місії «Сільське господарство у Черкасах». Про це інформує прес-служба Черкаського МВК.

– Ми б хотіли розшитими співпрацю з містом у різних галузях, – говорить Торговий Радник Посольства Австрії в Україні Грегор Постль. – Я побачив, що з Черкасами можна працювати, у вас європейський підхід до справ. Тому така конференція дозволить австрійським компаніям, які займаються виробництвом техніки, рослинництвом, тваринництвом, агрономією, агро сервісом, познайомитись з потенціалом міста поближче і налагодити необхідні зв’язки.


За словами Сергія Одарича, наше місто дуже зацікавлене у тому, щоб іноземці відкривали тут підприємства з переробки сільськогосподарської продукції.

– Ми вже маємо співпрацю з потужною мексиканською компанією «Альтера Ацтека Милинг Украина», яка займається переробкою кукурудзи і хочемо продовжувати таку практику, – говорить мер. – Завдяки розташуванню міста на Кременчуцькому водосховищі, ми можемо забезпечити трансфер вантажів водою, що значно здешевлює перевезення. Тим паче Черкащина – це передова аграрна область в Україні.

Також міський голова запропонував представникам посольства співпрацю в галузі енергозбереження, адже зараз місто зосереджене на реновації будівель і переході теплового виробництва з газу на альтернативні джерела енергії. Крім того, Сергій Одарич наголосив на приватно-публічному партнерстві в транспортній системі, переробці сміття, будівництві житла тощо.

Нагадаємо, співпраця з австрійцями у нашому місті налагоджена. Зокрема, є тісні відносини у нашого зоопарку з Віденським, а одна з австрійських компаній замінювала у Черкасах світлофори.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100