реклама Делікат

Верховна Рада України повинна була внести ясність у питання про перевибори на п'яти мажоритарних округах уже давно. Таку заяву під час прес-конференції в "Обозревателе" зробив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, пише сайт "Вибори в Україні".

Як нагадав експерт, Центрвиборчком не мав права визнавати результати виборів недійсними на п'яти мажоритарних округах. "Але це вже сталося, все це взяли".

На сьогоднішній день існує два варіанти виходу з ситуації, що склалася: або внесення відповідних змін до Закону про вибори, або прийняття "окремого одноразового закону, який би дав Центральної виборчої комісії право призначити повторні вибори в цих округах - такий проект був внесений до Верховної Ради ще минулого скликання, сьогодні він не голосується ".

Разом з тим Черненко заявив: тематичне звернення до Конституційного суду за роз'ясненнями фактично є навмисним затягуванням процесу, оскільки "КСУ може розглядати це подання нескінченно довго".

Черненко запропонував народним депутатам прийняти "волюнтаристське рішення" - ухвалити відповідний закон і провести вибори, "хоча закон і не ідеальний". "У такому випадку виникли б юридичні підстави для призначення виборів у цих округах". Якщо ж нардепи будуть чекати рішення КС, "ми можемо не мати виборів в цих п'яти округах ще дуже довго".

Нагадаємо, 5 листопада 2012 Центральна виборча комісія прийняла постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів парламентських виборів в округах № 94, 132, 194, 197, 223.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100