реклама Делікат

Народний депутат, один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко вважає, що влада дала вказівку не проводити позачергову сесію Верховної Ради для обговорення ситуації з екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. Таку думку він висловив сьогодні у коментарі «УНІАНу».

– Складається враження, що влада заборонила проводити позачергову сесію, – сказав Микола Томенко.

За його словами, підтвердженням цього є маніпуляції, які відбуваються з оголошенням дати проведення сесії. Він наголосив, що спочатку представники фракції Партії регіонів навіть заявляли про свою готовність долучитися до збору підписів за проведення позачергової сесії ВР.

– Тепер же ті самі люди починають розповідати, що треба провести експертизу спільно з прокуратурою та СБУ, щоб з’ясувати, чи справжні підписи представників опозиції під вимогою про проведення позачергової сесії, – зазначив Томенко.

Він додав, що саме тому в якийсь момент влада вирішила і дала вказівку не проводити позачергової сесії, що стосується ситуації навколо Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що три опозиційні фракції у Верховній Раді передали голові парламенту 158 підписів для проведення позачергової сесії. Опозиція пропонувала такий порядок денний: створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та голови СБУ, питання про політичну відповідальність голів МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генеральному прокурору України.

Сьогодні, 25 січня, в «УДАРі» повідомили, що Управління кадрів апарату Верховної Ради не визнало дійсними і не врахувало підписів 7 народних депутатів за скликання позачергової сесії. З них 5 – від депутатів фракції «УДАР», зокрема і голови партії Віталія Кличка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100