реклама

реклама

Новорічним сюрпризом стала поява над приміщенням швейної фабрики в Золотоноші вишки стільникового зв’язку, що піднімається на кілька десятків метрів. Хто дав дозвіл встановлювати її в центрі міста, поряд із дитсадком «Сонечко», міською школою №1, технікумом ветеринарної медицини, житловими будинками? — затурбувалися міські жителі, направляючи до міської ради листи з протестами. У листах 1718 підписів, пише «Черкаський край».

А 16 січня біля швейної фабрики відбувся стихійний мітинг. Цього ж дня відбувалася й сесія міської ради, на якій теж розглядалося це питання й було направлено лист Генеральному директору ПрАТ МТС «Україна» І.О.Золочевському, щоб прояснити ситуацію.

Наступного ж дня, 17 січня, питання розглядалося на виконкомі міської ради, куди прибули директор швейної фабрики Олександр Крижанівський та представник монтажної фірми Лев Булкін. Олександр Костянтинович пояснив, що він дав дозвіл на оренду десяти квадратних метрів покрівлі приміщення фабрики для розміщення там вишки, і якщо цей монтаж проводиться незаконно, то готовий розірвати договір.

Представник фірми пояснював, що згідно із законом про містобудування, прийнятим  у 2010 році, на це не потрібне погодження з органом місцевої ради, як це було раніше, а потрібен тільки дозвіл з державного архітектурного контролю — така довідка є.

Присутні тут і директор міської школи №1 Віктор Горошочок, і завідувачка дитсадка «Сонечко» Вікторія Коваль нагадали, що перша спроба встановити на цьому місці вишку була в 2009 році, й тоді заборонила це робити санстанція. Перш ніж встановлювати цю вишку, потрібно було з’ясувати, наскільки це безпечно, представити необхідні документи, чого не було зроблено перед виконанням робіт.

Жителі цього мікрорайону й ті, чиї діти відвідують тутешні навчальні заклади, налаштовані категорично проти вишки й вимагають її демонтувати. Депутат міської ради Борис Бойко наполягав розібратися і з вишками, раніше встановленими в місті, зокрема над торговельним центром та комбінатом хлібопродуктів, і теж перенести їх за місто. Зробити це, за його словами, мають право згідно з законом «Про місцеве самоврядування».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100