реклама

реклама

 Директор «Арсеналу» Наталія Заболотна може стати міністром культури України. Однак вона говорить, що прямих пропозицій міністерського крісла їй не поступало. Про це інформує сайт «Лівий берег».


Сьогодні вранці музейники поділилися інформацією про те, що новим міністром культури України може стати черкащанка, дружина колишнього нардепа Ігоря Савченка, колишня журналістка черкаської газети «Губернские ведомости» Наталія Заболотна, яка займає зараз посада гендиректора «Мистецького Арсеналу».

У коментарі LB.ua Наталія заявила, що «прямих пропозицій» про те, щоб стати міністром, їй не поступало. Директор «Арсеналу» вважає, що крісло глави Мінкульту все ще порожнє тому, що культура на даний момент не є пріоритетним напрямом розвитку в Україні. «Культурна галузь розвивається в країні за залишковим принципом», - вважає Заболотна.

«Культура - мова транснаціонального діалогу. Під час проведення подій в Арсеналі, не було б посла з іншої країни, який не був би нашим гостем. Але є багато українських політиків, яких ніколи не було в Арсеналі, – ділиться спостереженнями Наталія. – Зараз культура – не основна страва на українському столі».

Разом з цим, упевнена Наталія, зараз дуже поважно зробити правильний вибір при призначенні міністра культури. «Ми підійшли до двох важливих подій - 1025-ліття Хрещення Русі і 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка. Щоб відзначити ці дві події на належному рівні, міністром культури повинен стати топ-менеджер, інтелігентна людина з хорошою репутацією».

На питання про те, прийняла б вона «пряму пропозицію» стати міністром культури України, Наталія Заболотна відповіла «так».

Зауважимо, не дивлячись на те, що основний склад Кабінету Міністрів був сформований ще в кінці 2012-го року, крісло глави Міністерства культури все ще не зайняте. Називалися чотири основні претенденти на цей пост, але жодне з імен не було підтверджено. Потім стало відомо, що двома основними кандидатами на крісло міністра культури є Таїсія Повалій і Ганна Герман. На даний момент обов'язки міністра культури виконує Юрій Богуцкий, колишній заступник Михайла Куліняка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100