реклама Делікат

Міський голова Черкас Сергій Одарич підтримує ідею обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час. Про це він розповів журналістам під час сьогоднішньої прес-конференції.

– Я не бачу жодної дискримінації в тому, що після 23:00 дитина до 16 років не може перебувати без дорослих в громадських місцях. Мені важко уявити, чим треба займатися дітям на вулицях міста після 23:00… У цей час треба спати, а не сидіти по комп’ютерних клубах, – зазначив мер.

Мер переконаний: ухвалення такого рішення позитивно вплине на зниження рівня дитячої злочинності.

– В останні роки рівень дитячої злочинності зашкалює – понад 30% від загальної кількості. Більша частина таких злочинів скоюється або вночі, або передумови для їхнього скоєння закладаються у нічний час. Бажано ці речі обмежити, – прокоментував Сергій Олегович.

Читайте також: Регіонали Мельников та Горкун навели свої аргументи на захист комендантської години

Серед критичних коментарів, які він чув під час обговорення, Сергій Одарич пригадав позицію депутата Шабанова.

– У депутата Шабанова думка формально-юридична. Є дух закону, а є буква закону… Так от у нього по букві закону. Хоча якщо опиратися на дух закону, тобто те, що законодавець мав на увазі, є чітко виписано, що органи місцевого самоврядування ухвалюють рішення для забезпечення порядку в місті, – сказав Сергій Одарич, зазначивши, що закони можна тлумачити по-різному.

Читайте також: Слинько: Влада придумала, як заробити на сім’ях з дітьми

Також, за словами Одарича, частина депутатів вважає ухвалення закону наданням додаткових повноважень міліції, які можуть використовуватися як втручання в особисте життя.

Нагадаємо, на нещодавній сесії міської ради проект рішення «Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час» депутати повернули на два тижні на доопрацювання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100