реклама Делікат

Питання роздержавлення комунальних засобів масової інформації, яке, зокрема, торкнулося черкаської обласної газети «Нова Доба», порушив під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко. Зустріч секретаріату НСЖУ з прем’єр-міністром відбулася 1 лютого в Києві.

– Нещодавно ми відзначили сумний ювілей – 15-річчя розмов про роздержавлення комунальних і державних видань і, нажаль, мусимо констатувати, що закон винесений  на розгляд Уряду не відповідає підходам НСЖУ, редакторського корпусу, журналістського загалу. Натомість, роздержавлення поза законом «тихим сапом» іде. Так, наприклад, відбувається у Черкасах – газета «Нова Доба», на Житомирщині – газета «Малинські вісті». Представники місцевої влади тихенько виходять з комунальних видань і засновують власні «бойові листки» або перетворюють комунальні газети у видання комунальних підприємств. Нам треба накласти мораторій на подібні дії і прискорити розгляд закону, – сказав Олег Наливайко.

Нагадаємо, на передноворічній сесії Черкаської обласної ради депутати прийняли рішення про зміну засновника обласної комунальної газети «Нова Доба», передавши право засновника не трудовому колективу, а редакції газети, яка є комунальним підприємством. Торік же зі складу засновників газети вийшла обласна державна адміністрація…

Про проблеми роздержавлення, а також про інші актуальні для ЗМІ питання голова НСЖУ Олег Наливайко говоритиме сьогодні на зустрічі з редакторами черкаських ЗМІ під час свого візиту у Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100