реклама Делікат

 У Черкасах одна з міських вулиць може бути перейменована на честь Івана Лутака. Поки що немає конкретних визначених пропозицій, яку саме вулицю міста так назвати. Серед варіантів, котрі пропонувалися – це Смілянська та Сумгаїтська. Однак Смілянській лише у 1992 році повернули автентичну назву, а Сумгаїтська – це вулиця названа на честь міста-побратима Сумгаїт та символізує зв'язок нашого міста із іншим.


Детальне обговорення цього питання топонімічна комісія вирішила перенести на наступне засідання, коли ініціатори та члени комісії запропонують іще варіанти, яку вулицю варто перейменувати на честь Івана Лутака. Нагадаємо, що із пропозицією назвати одну з вулиць міста іменем Івана Лутака звернулися депутати обласної ради.

Топонімічна комісія на своєму засіданні також розглянула звернення єврейської громади щодо встановлення меморіальної дошки Праведниці народів світу Олександрі Шулежко, яка під час війни врятувала 90 сиріт, у тому числі 25 єврейських -  від страти. Було вирішено погодити виготовлення та встановлення дошки. Узгодити її макет та місце розташування мають із департаментом містобудування.

Читайте також: Історик: Кому потрібна «українська велич» Івана Лутака?

У порядку денному засідання було і звернення від жителя міста Віталія Карабута. Він пропонував назвати сквер за будівлею облради іменем Данила Нарбута, а сквер біля Національного університету — «Казбетський». Комісія ухвалила зазначеним об’єктам благоустрою міста надати назви, не уточнивши точної назви. Ім’я Данила Нарбута вирішили увіковічнити в назві одного з об’єктів благоустрою міста.

Окрім того, комісія повернулася до теми перейменування парку «50-річчя Жовтня» на парк «Тараса Шевченка». Під час обговорення додали іще один можливий варіант назви парку  – «Шевченків бір». Ці пропозиції і винесуть на громадське обговорення.

– З питань перейменування вулиць та важливих об’єктів, таких, як наприклад, парки, обов’язково проводитимуться громадські обговорення, – зазначає голова топонімічної комісії, керуючий справами виконавчого комітету Микола Кудрявцев. – Жителі мають висловити власне бачення, заперечити певну пропозицію перейменування чи запропонувати свій варіант назви того чи іншого об’єкта.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100