реклама

реклама

Працівник відділу зв’язків з громадськістю Черкаської міської ради Віктор Дем’яненко став співавтором винаходу, користь від якого може відчути кожен школяр чи студент. Адже одним із напрямків його використання є автоматизація керування розкладом дзвінків у навчальних закладах. Це – програмований календарний багатоканальний таймер, на який нещодавно Віктор Дем’яненко, разом з двома своїми колегами-винахідниками отримали патент. Також цей винахід може бути корисним у побуті та промисловості. Про це інформує прес-служба МВК.

Заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю Віктор Дем’яненко розповів, що використання цієї системи дає можливість викладацькому складу цілком зосередитись на освітньому процесі та зменшити навантаження на технічних працівників, що дає змогу заощадити час працівників та кошти адміністрації закладу.

Що важливо – для практичного втілення цього винаходу, приміром, у школах – не потрібно значних коштів. Встановлення одного пристрою у навчальному закладі в середньому обійдеться у 2-3 тисячі гривень.

– За роки навчання, а згодом – викладання у школі зрозумів наскільки потрібним є пристрій з автоматичного керування розкладом дзвінків у навчальних закладах. Оскільки донині це здійснюється вручну. А отже – не завжди дзвінки подаються вчасно, з належним інтервалом. До речі, ми готові власним коштом встановити цей пристрій в одній зі шкіл м. Черкаси, – наголошує Віктор Дем’яненко.

Програмований календарний багатоканальний таймер має широкий спектр сфер використання. Зокрема, його можна застосовувати як систему контролю за мікрокліматом (приміром, у тераріумах, дендраріумах). Також як систему управління виробничими процесами в промисловості та як систему контролю в побуті (освітленні, поливі та іншому побутовому використанні).

За його словами, програмований календарний багатоканальний таймер було розроблено в процесі роботи над іншим ноу-хау з комплексного неінвазивного (тобто без проколювання шкіри) вимірювання рівня цукру в крові, який би був безпечним, безболісним, дешевим та надійним способом визначення рівня цукру в організмі людини.

Віктор Дем’яненко зауважив, що загалом на цей винахід пішло в середньому півтора роки роботи. Свідченням його технічної доцільності та надійності роботи став патент, виданий 25 лютого цього року, Державною службою інтелектуальної власності України. Адже винахід пройшов технічну експертизу та отримав схвалення комісії Державної служби інтелектуальної власності України.

До речі, це не єдиний винахід Віктора Дем’яненка. У доробку винахідника перебуває ще кілька цікавих та актуальних для міста проектів. Тож далі буде…

Серед переваг автоматизації системи сповіщення розкладу дзвінків у навчальних закладах можна назвати такі:

• Дзвоник лунає завжди вчасно, без затримок та пропусків;

• Сповіщення про початок/кінець заняття відбувається одночасно як у середині, так і зовні закладу;

•  Черговому вчителю не потрібно слідкувати за розкладом дзвінків, тим самим відволікаючись від основних функцій;

• Несанкціоновані та помилкові дзвінки відсутні. Доступ сторонніх осіб до роботи системи обмежено наявністю пластикового вогнетривкого коробу;

• Розклад дзвінків синхронізовано зі шкільним годинником;

• Не потрібно доплачувати техперсоналу та черговим викладачам за контроль за розкладом дзвінків;

• Програмування розкладу здійснюється одноразово. При необхідності, корективи у розклад можуть бути внесені відповідальним працівником закладу без спеціальних знань та навичок.

Цікаво знати:

За освітою Віктор Дем’яненко – викладач фізики, вчитель основ інформатики, магістр державної служби. По закінченні навчання у ЧНУ ім. Б.Хмельницького кілька років викладав фізику у школі. Проте одночасно з викладацьким шляхом торував стежки наукової ниви, працюючи над власними винаходами. Останні кілька років Віктор працює в Черкаській міській раді, одночасно здобувши другу вищу освіту в Івано-Франківському Національному технічному університеті нафти та газу.

За його словами, захоплення фізикою нікуди не зникло. Проте сьогодні воно лишається на рівні хобі. Але – улюбленого, якому Віктор Дем’яненко приділяє увагу після основної роботи, працюючи над новими відкриттями.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100