Діяльність Черкаської міської стоматологічної поліклініки буде перевіряти прокуратура. На сьогодні вже триває досудове слідство. Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції директор департаменту охорони здоров’я МВК Олег Стадник.

За словами Олега Стадника, під час перевірки діяльності стоматполіклініки міська влада знайшла низку порушень, тож тепер усі матеріали передані до прокуратури.

Зокрема минулого року було виявлено зловживання адміністрації закладу своїми повноваженнями. За півтора року п’ятьох працівників щомісяця незаконно преміювали.

– Переважно це бухгалтери. Сума десь в межах 15 тис. грн на місяць, тобто за рік це більше 150 тис. грн. Ми почали розбиратися з цією мотиваційною частиною, там були певні документи, до яких у нас виникли запитання… Накази про ці преміювання не проходили через журнал наказів, тобто вони мали на собі ознаки не зовсім чистої справи, – сказав Олег Михайлович.

Підтверджують «нездорову» атмосферу в колективі і самі працівники поліклініки. У січні до міськради колектив стоматологічної поліклініки надіслав листа, де висловив своє незадоволення роботою керівництва. Опісля спеціально створеною комісією була здійснена перевірка фактів, наведених у листі.

– Певна частина фактів підтвердилася. Крім того, ми стикнулися з ситуацією, що не всі облікові форми відповідають нормативним документам МОЗу, не вся документація ведеться належним чином. Записи робляться дуже поверхнево. Вибірково перевірили картки амбулатних хворих хірургічного профілю – жодних не було записів, як проводилось знеболення. Тобто людина потрапляє в залежність від того, що вона ніколи не докаже, що з нею щось могло трапитися внаслідок дій медичних працівників, – розповів про результати перевірки Олег Стадник.

Після двох перевірок департамент охорони здоров’я написав службову записку на першого заступника та на міського голову. А після цього колектив поліклініки почали «втягувати в політичні процеси».

– Але сенсації не буде. Ніхто поліклініку закривати не буде. Звільняти колектив та виставляти працівників на вулицю теж ніхто не збирається, – пообіцяв Олег Михайлович.

Також він зазначив, що на сьогодні поліклініка має готуватися до прийому нових пацієнтів – 70 тис. черкасців, від яких може з часом відмовитися Обласна стоматполіклініка.

– До речі, цього року майже на 30 % збільшено кошти для компенсації за пільгові категорії, які лікуються у цьому закладі. Тому говорити про те, що існують якісь плани некоректних дій з цим закладом, перекреслює позицію міської влади навіть у частині спрямування коштів, – підкреслив Олег Стадник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100