Сьогодні на сцені Черкаського драмтеатру втретє покажуть нову виставу «Дванадцята ніч, або Що захочете» за п’єсою Вільяма Шекспіра.

Поставив комедію українсько-німецький режисер Андрій Крітенко, а переклав спеціально для нашого театру відомий український письменник Юрій Андрухович.


«Дванадцята ніч, або Що захочете» названа на честь свята дванадцятої ночі в Різдвяний сезон. Це – комедія про любов. Саме цю п’єсу Шекспіра у всьому світі ставлять найбільше.

Щоправда, в українській варіації Шекспіра – усе на новий лад. 


Сценою тут розгулюють «беркутівці», сер Ендрю їздить на велосипеді, а Мальволіо постійно возить з собою візок, в якому сидить собачка Аліса.


До речі, головною родзинкою вистави стала саме собачка. Вона теж поводила себе як справжня акторка. До свого дебюту на сцені репетирувала свою роль разом з акторами два тижні.


– Метод Андрія Крітенка полягає в тому, щоб збуджувати в акторів талант, збільшувати його, роздивлятися через лупу. Актори всі приходили до мене і казали: «Якби ти нас хвалив стільки, скільки Андрій, ми б грали ще краще». У нього такий режисерський метод: він всіх любить і дозволяє акторам багато різних імпровізацій, – розповідає про роботу акторів з режисером в. о. художнього керівника театру Сергій Проскурня.

Переглянути нову виставу можна сьогодні та завтра у Черкаському драмтеатрі. Початок о 18.30.

Сюжет

Дія комедії відбувається у вигаданій країні – Іллірії. Правитель Іллірії герцог Орсино закоханий у графиню Олівію. Графиня в жалобі через смерть брата.

Близнюки – брат і сестра Себастьян і Віола, зазнавши аварії, опинилися в Іллірії і втратили один одного. Віола, переодягнувшись в чоловічий одяг, з'являється при дворі Орсино. Герцогові припав до душі парубок по імені Цезаріо (це ім'я взяла собі Віола) і він наближає її до себе. Віола закохується у герцога. Орсино цього не помічає і дає своєму новому пажу доручення відправитися до Олівії і спробувати посвататися до неї.

При дворі Олівії живе її дядько сер Тобі – п'яниця і веселун. Він коротає час в спільних гуляннях з сером Ендрю, який також безуспішно шукає уваги Олівії. Цезаріо домагається аудієнції у Олівії і передає їй звістки від Орсино. Справа закінчується несподівано: Олівія ввічливо віддає належне достоїнств герцога, але закохується з першого погляду в посланця герцога.

У місті тим часом з'являється Себастьян, що оплакує свою сестру, вважаючи її загиблою. Починається ціла низка непорозумінь. Брата і сестру, надзвичайно схожих одне на одного, всі плутають.

Фото зі сторінки Дмитра Замкового із «Фейсбуку»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100