Учора під час зустрічі голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба із сільськими та селищними головами Жашківського, Звенигородського, Катеринопільського, Лисянського, Маньківського, Монастирищенського, Тальнівського, Уманського та Христинівського районів у с. Роги Маньківського району, було обговорено питання про стан виконання цільової програми «Село Черкащини – 2020». Про це повідомляє офіційний сайт ОДА.

Зокрема, очільник області наголосив на тому, що важливим питанням Програми є забезпечення зайнятості мешканців сільської місцевості, яких сьогодні – 44% від загальної кількості населення регіону.

Фото з сайту ОДА

Фото з сайту ОДА


«Як свідчать показники останніх років, інтенсивне ведення галузі сільського господарства дає можливість надати мешканцям села додаткові робочі місця. Обласна влада активно працює в цьому напрямку. Так, протягом 2012 року, лише в агропромисловому комплексі області створено 580 додаткових робочих місць, більшість із них – за рахунок введення в експлуатацію нових потужностей у галузі рослинництва та тваринництва: заводів, овочесховищ, зернових елеваторів тощо.

Можливість зайнятості населення в особистих селянських господарствах також створює інтенсивний розвиток галузей молочного скотарства та свинарства. Зокрема, цього року планується збільшити виробництво молока на 15 тис. тонн, наростити поголів'я свиней на 13,2 тис. голів і збільшити виробництво свинини на 3,6 тисяч тонн», – зазначив Сергій Борисович.

Також керівник області зауважив, що сьогодні на Черкащині функціонують два оптово-роздрібних ринки: «Фермерський» у м. Черкаси та ринок живої худоби «Чародій» у м. Жашків. Створення таких ринків, окрім сприяння підвищенню ефективності сільськогосподарського виробництва, контролю за цінами та якістю продуктів харчування, активно сприяє створенню нових робочих місць, що, у свою чергу, впливає на підвищення рівня життя населення.

Голова ОДА висловив сподівання, що заходи, передбачені Програмою, і надалі будуть активно втілюватися в життя:

«Цього року у рамках реалізації Програми в області заплановано підвищити рівень заробітної плати працівника сільського господарства до 3708 гривень та створити 2122 додаткових робочих місць», – наголосив він.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100