Учора о десятій годині вечора на своїй сторінці у «Фейсбук» міський голова Черкас Сергій Одарич опублікував резонансний пост, де звинувачує директора КП «Дирекція парків», свого екс-соратника Олександра Радуцького в тому, що він на території парку хоче збудувати паркінг. Через годину Олександр Романович такі заяви мера спростував…


«Цікава ж в мене опозиція...

Кілька тижнів Саша Радуцький на всіх перехрестях заявляє, що перейшов в опозицію через моє бажання дозволити будівництво ресторану на території Ювілейного парку. Щоправда, він скромно замовчує дві обставини:

1) йдеться про реконструкцію існуючого старого кафе, яке будувалося при закладенні парку і багато років успішно функціонувало (навіть комуністи розуміли, що у великому парку має бути заклад громадського харчування:));

2) на цій же території він дозволив вести діяльність (і, зокрема, продаж «веселих» напоїв) своєму товаришеві (кафе «Дача»).

Але найцікавіше відбулося сьогодні. Палкий захисник парків звернувся листом до департаменту містобудування з проханням погодити будівництво на частині території парку ... паркінгу для автомобілів! Але навіть не для відвідувачів парку, а для клієнтів майбутнього магазину на Можайці!

Я розумію Сашка – йому важко відмовити забудовнику магазину і своєму давньому товаришеві Андрію Бородаю (відомий також забудовою «Фонтан-сіті» за Драмтеатром).

Але якщо вже вирішив грати роль «принципового захисника парків», то грай її до кінця. Врешті-решт, акторам завжди потрібен режисер – щоб не збиватися з ролі. Заведи собі режисера (в політиці їх називають політ-технологами)», – йдеться у повідомленні Сергія Одарича.

Натомість Олександр Радуцький переконує, що Одарич подав інформацію «викривлену»:

«Мої друзі скинули мені інформацію щодо розміщення у Сергія Олеговича на стінці ФБ як завжди викривленої інформації.

1) Стосовно реконструкції старого кафе «Явір», то це саме те місце, щодо якого Сергій Олегович наполягав мені підписати договір суперфіцію про забудову території під ресторан, площею 6 тис. м2. Навіть «комуністи» розуміли, що у парках державного значення не повинно бути ресторану такої площі.

2) Щодо кафе «Дача». Підприємець взяв в оренду фундамент під розміщення тимчасового кафе з дерев’яних зрубів, площею 178 м2. Прошу звернути увагу на різницю між розміщенням тимчасового кафе, площею 178 м2 і 6 тис. м2 капітальної забудови території парку під ресторан.

3) До мене звернувся підприємець, який будує торгівельний комплекс на перехресті вул. Пальохи та вул. Дахнівська з пропозицією за свій рахунок зробити вхідну частину в парк 50-річчя зі сторони вул. Пальохи. При цьому він надав мені рішення виконкому – дозвіл на розміщення паркувальних місць з погодженим генеральним планом, підписаним головним архітектором міста. На вхідну частину парку було закладено 50 тис. грн. бюджету і це не остаточна сума. Підприємець хотів допомогти місту та КП «Дирекція Парків», але в черговий раз мене дивують дії Сергія Олеговича. Нагадаю всім, що завдяки підтримці цього підприємця у сквері за Облдержадміністрацією з’явився співочий фонтан, біля якого люди із задоволенням в сезон відпочивають з дітьми, та була відновлена русалонька в парку 50-річчя.

Висновки щодо цієї ситуації нехай кожен зробить сам», – написав Радуцький.

Допис Одарича вже зібрав купу коментарів. Серед них – висловлювання соратника мера Михайла Бродського. На запитання одного з коментаторів про те, що він тут робить, Бродський відповів: «Я почти черкащанин».

Також серед коментарів журналіст ТРК «Рось» Валентин Чернявський запропонував у студії зібратися журналістам, Одаричу та Радуцькому і обговорити ситуацію, що склалася.

«Сергію Олеговичу, а ви не проти прийти на ефір і провести в прямому ефірі дебати з Радуцьким. Бо то ви на фейсбуці щось напишете, то він... А в ефірі спробуєте розставити усі точки над «і». Бо реально вже якось набридають оці перепалки в соцмережах)», – написав Чернявський.

Однак міський голова таку ідею не підтримав…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100