З критикою соціально-економічної ситуації в Черкаській області виступив народний депутат України Віктор Тимошенко (обраний у окрузі з центром у м. Сміла) у своєму інтерв’ю черкаським ЗМІ.

Нагадаємо, що останнім часом деякі всеукраїнські видання опублікували показники соціально-економічного розвитку, за якими Черкащина пасе задніх на фоні інших областей. Обласне керівництво цю інформацію поспішило спростувати.

– Влада, в особі Сергія Борисовича Тулуба,  дійсно дуже багато розповідає про свої успіхи, як вона будує «Нову Черкащину», звітує про введення у дію того чи іншого об’єкту, - коментує твердження влади депутат. – Але ми не знаємо скільки конкретно і яких об’єктів уведено у дію за рік.  Який від їх введення  економічний чи соціальний ефект. Скільки вони дали робочих місць і коштів до бюджету. Якщо мається на увазі, скажімо, такі об'єкти, як газопровід у Жаботині, котрий будував сільський кооператив з нашою участю, а відкривала і звітувала влада, то вона не повинна була б записувати їх у свій актив.

Соціально-економічну ситуацію в області Віктор Тимошенко вважає надзвичайно складною:

- Це підтверджують і офіційні дані Кабміну та Державної служби статистики, котрі, до речі, чомусь  жодного разу не публікувалися у черкаських ЗМІ.  На їх оприлюднення в області накладене своєрідне табу. Це майже військова таємниця.

Деякі з цих, майже «секретних», цифр депутат озвучив журналістам:

- За даними Державної служби статистики у 2012 році на 42%  збільшилася  загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в області. Це найгірший показник в Україні.  Згідно з ним область займає останнє - 27 місце. У 2012 році рівень безробіття в Черкаській області становив  8,7%. За цим показником область займає 23 місце. Приріст чисельності населення Черкаської області склав «-0,66%» проти «-0,63%» у 2011 році, тобто населення області вимирає (23 місце в Україні). Показник індексу споживчих цін на продукти харчування  - за ним область займає 22 місце. Обсяг коштів обласного бюджету, спрямованих на фінансово-кредитну підтримку суб`єктів малого підприємництва як у 2011, так і 2012 році становить 0 гривень. Шокуючий показник! - говорить депутат. - Індекс промислової продукції порівняно з 2011 роком скоротився на 5,1% (23 місце).

Саме з таких показників і складається, на думку Віктора Тимошенка, сумарне передостаннє місце області з соціально-економічного розвитку.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100