За введення в експлуатацію новий ТРЦ «Любава» мав би сплатити до бюджету розвитку 13 млн грн, а не 840 тис. грн, переконаний депутат Черкаської міської ради, директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький. Про це він написав у соціальній мережі «Фейсбук».

Як аргумент до свого твердження Радуцький навів минулорічний приклад з перукарнею «Красуня»:

«У минулому році Черкаський міський голова підписав договорів «про пайову участь» на суму близько 500 000 грн., і серед головних платників виявилась ПраТ «Красуня» – перукарня напроти будівлі виконкому (з іншої сторони від ТРЦ «Любава»). Цікава ситуація: за розширення перукарні на 30 м2 ПраТ «Красуня» сплатила близько 40 тис. грн., а ТОВ «Любава-Сіті» за будівництво ТРЦ, площею 26 000 м2, – 840 тис. грн. Тобто навантаження на 1 м2 при платежах становить приблизно(!): для ПраТ «Красуня» – 1 300 грн за 1 м2 розширення, ТОВ «Любава-Сіті» – 32 грн. за 1 м2 будівництва.

Доречно згадати тезу: «Для друзів – усе, для інших – закон!».

Зрештою, якого ж платежу варто було б очікувати від введення в експлуатацію ТРЦ «Любава»? Відповідь дуже проста – до 13 млн. грн.

Вартість будівництва обраховується за проектно-кошторисною документацією або з урахуванням опосередкованої вартості будівництва. Для Черкас розмір опосередкованої вартості будівництва нерухомості – близько 5 000 грн за 1 м2. Площа забудови ТРЦ «Любава» – 26 000 м2. Тобто вартість будівництва «за нормами»: приблизно 130 млн грн. 10% від зазначеної суми – 13 млн грн.», – пише Радуцький.

Також він запевнив, що і надалі розбиратиметься, чому «Любава» недоплатила гроші у бюджет розвитку.

Як повідомив «Прочерку» під час відкриття нового торговельно-розважального центру міський голова Черкас Сергій Одарич, загалом «Любава» допомогла місту на суму близько 4 млн грн. Частина цих коштів пішла на нові мережі електропостачання, які передадуть у власність громади міста.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100