У Черкасах на мітингу опозиції після виступів нардепів та лідерів Об’єднаної опозиції Черкащини в небо запустили ляльку, замість обличчя в якої було фото голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

 Фото з фейсбук-групи: «Народне віче в м. Черкаси»

Фото з фейсбук-групи: «Народне віче в м. Черкаси»


Як повідомила «Прочерку» прес-секретар Об’єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова, манекен Тулуба опозиція підготувала набагато кращий, проте перед мітингом його викрали.

– Коли везли муляж на мітинг, під’їхала і підрізала нас «дев’ятка», вискочили молодчики, вирвали в нас ляльку і поїхали. Довелося поспіхом робити нову, – зазначила вона.

 Фото з фейсбук-групи: «Народне віче в м. Черкаси»

Фото з фейсбук-групи: «Народне віче в м. Черкаси»


У цілому лідери опозиції, як місцеві так і київські, говорили про «покращення» та протидію владі.

– Скажіть, то кому нині стало жити краще? Янукович і його наглядач за Черкаською областю Тулуб сьогодні роблять все, щоб забрати якомога більше грошей у Черкащини, і як можна більше покласти у свою кишеню. 27 березня бюджетний комітет Верховної Ради прийняв рішення, що на інвестиційні програми в 2013 році батьківщина Януковича - місто Єнакієве, з населенням 100 тисяч людей, отримає 100 мільйонів гривень з держбюджету, а Черкаська область з населенням 1,5 мільйони мешканців, на інвестиційні програми отримає всього 10 мільйонів - в 10 разів менше, ніж одне донбаське містечко! – виступам лідер уманської опозиції Максим Поляков. – Досить лаяти владу по кухнях - час діяти! Ми створюємо революційний комітет Черкаської області, що об'єднає всіх небайдужих громадян, незалежно від партійної приналежності, незалежно від поглядів. І «Батьківщина», і «Фронт змін», і «Свобода», і «УДАР», і всі інші партії, які захищають права українців, мають налагодити координацію та взаємодію в кожному регіоні з метою організації протестів. Такі комітети створюються по всій Україні.

Нардеп від «Батьківщини» Микола Томенко, виступаючи, зазначив, що нині на Черкащині відзначається сумна новина – «треті роковини донецької влади в Черкаській області». Політик зауважив, що ця влада гірша навіть гірша за монголо-татар. Мовляв, ті брали десятину, а донецька влада бере аж 90%.

– Але є добра новина! Сьогодні мені повідомили, що київський суд заборонив проводити людям пікет під Межигір’ям, бо його може затопити. Та ви розумієте, що це формальний привід. Ви знаєте, що там резиденція не лише Януковича, а й Тулуба (нардеп натякнув на мисливське господарство з «Межигір’я» – «Кедр» –  серед засновників якого і Сергій Тулуб – ред.), тож було б добре, якби їхні багатства там затопило. Та зрозуміло, що суд керувався тим, щоб просто не допустити людей до Межигір’я, – зазначив Микола Томенко.

Обурювало нардепа те, як обласна влада могла за три роки керування Черкащиною відкрити 4 тисячі новобудов.

– Які чотири тисячі?! Все виробництво в області закрито! Аби не «Азот», то тут би була безробітна вся область. Он сільськогосподарська компанія «Нібулон» пішла з області, щоб не платити хабарі, «Верес» зупинився»… Зате влада збирає всіх керівників і відкриває торговий центр з нічним клубом. Але яке це має відношення до добробуту людей? Я не пам’ятаю ще такого, щоб влада довела область до такого соціально-економічного стану. І тут важливо зрозуміти, що слід виступати не проти одного Тулуба, а проти всієї влади Януковича-Азарова! – закликав Микола Томенко. – Ганьба заробітчанам, які наживаються на нашій області, щоб потім виїхати звідси. Адже їх тут нічого не тримає! В них тут немає родини, друзів, вони приїжджі!

Насамкінець перед черкащанками виступив гурт «Мандри».


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100