Протягом двох років на черкаських вулицях мають з’явитися 50 нових тролейбусів. Половину коштів на них Черкасам дасть держава. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів міський голова Сергій Одарич

За його словами, держава повністю профінансує нові тролейбуси, щоправда протягом 7 років половину коштів місто має повернути до державної скарбниці.

Перша партія нових тролейбусів може з’явитися на вулицях міста вже цього року.

Нагадаємо, що закупити 45 нових тролейбусів місто збиралося ще навесні 2012 року відповідно до соціальної угоди між мерією і ПАТ «Азот», укладеної після продажу землі під потужностями підприємства. Проте через постійні скарги до Антимонопольного комітету тендери постійно скасовували та переносили. Врешті торги так і не відбулися. Звернутися по допомогу в придбанні транспорту мер міста вирішив до ПАТ «Азот», аби підприємство купило машини власним коштом, а місто їх відшкодувало. Як вихід з ситуації, міський голова виступав з ініціативою створити спільне підприємство. Проте минулого тижня виявилося, що закуплені "Азотом" тролейбуси не відповідають вимогам мерії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100