Майже половина черкащан не хочуть жити у своєму місті. Про це йдеться у дослідженні фонду «Общестенное мнение», результати якого оприлюднив учора під час прес-конференції міський голова Черкас Сергій Одарич.


Згідно з результатами дослідження, впродовж трьох років картина щодо бажання черкащан виїхати зі свого міста є незмінною: половина з них хочуть поїхати з Черкас. Зокрема, 6,5 % хотіли би робити собі кар’єру у великому місті, майже 10 % вже майже вирішили переїжджати, але ще остаточного рішення не ухвалили, майже 13 % не хотіли би покидати рідне місто, але не бачать у ньому перспектив, а ще 9,5 – хотіли б переїхати, але їм для цього не вистачає сміливості.

На переконання мера, 48 %, які все ж таки хотіли б жити у Черкасах, – це люди старшого віку та молодь без освіти або без роботи...

– Це старші люди, люди молодшого віку, але без освіти, з найнижчим рівнем доходу або безробітні… Тобто у Черкасах найбільш бідні, найбільш неосвічені, непрацюючі і малозабезпечені хотіли б жити… Всі, хто молодші, енергійніші, вищі за рівнем доходів в той чи той спосіб шукають можливість переїхати в інше місто. Ситуація лишається такою ж складною і неприємною, якою була і попередні два роки, – прокоментував міський голова.

Водночас мер зрадів, що ситуація не погіршується.

– Ситуація стабільно важка, але не погіршується. Тому що в Іспанії, Італії, Великобританії кожного року в рази збільшується кількість людей, які емігрують або шукають шляхи для еміграції, – розповів Сергій Олегович та додав: – Але нам є ще над чим працювати. Можливо, хай і залишаються ті 48 %, але щоб це були найуспішніші люди!..

Дослідження проводилося з 2 до 23 березня 2013 року у місті Черкаси. Було опитано 2 000 осіб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100