реклама Делікат

Фото: provce.ck.ua

Фото: provce.ck.ua

Єврейська община Черкас збентежена антисемітськими закликами, які були написані на футболках провокаторів, що прийшли на мітинг опозиції в Черкасах у суботу, 6 квітня. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив керівник єврейської громади міста Давид Летичевський.

– Поки нічого детально не коментуватиму. Адже це повний брєд і неподобство! Наскільки мені відомо, одного молодика затримала міліція. Сьогодні ми говоритимемо про ситуацію з начальником обласного управління міліції Валерієм Дерновим. Опісля вже плануємо звернутися в прокуратуру, – зазначив Давид Летичевський.

За його словами, раніше Черкаси завжди вважалися тихим і спокійним містом. Проте останні події збентежили його.

– За розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Є фото молодиків у футболках з провокаційними закликами, які цілком підпадають під дію кримінального кодексу. Тепер цікаво подивитися, як діятиме міліція. Бо згідно закону, вона по факту повинна порушити кримінальну справу, знайти цих молодиків і притягнути їх до відповідальності, – зазначила учора на прес-конференції прес-секретар Об’єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова.

Нагадаємо, у суботу купка провокаторів з написами на футболках «ВО «Свобода». Бий жидів». накинулися на учасників акції. Як виявилося, провокатори не мають жодного відношення до організації «Свобода». Жодного правохоронця у момент бійки поряд не було. У бійці постраждав правозахисник Віктор Смалій, якому повибивали зуби та розкололи щелепу. Чоловіка забрала прямо з акції «Швидка допомога».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100