9 квітня у Черкаському обласному художньому музеї відбулась презентація наукового видання «Музейний альманах 3». Це вже трете наукове видання музею.

На його сторінках отримав подальший розвиток важливий напрям музейної роботи, як форми збереження, вивчення та трансляції історико-культурних смислів, втілених в музейних експонатах, висвітлено новітні виставкові та соціально-орієнтовані проекти, напрацювання у галузі музейної педагогіки. Презентувала «Музейний альманах 3» старший науковий співробітник музею, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Черкаського Національного університету ім. Б. Хмельницького - Оксана Пушонкова.


У збірці подано наукові матеріали, статті, виступи, есе наукових співробітників музею, висвітлено сторінки історії Черкаського художнього музею. Автори знайомлять читачів з фондовими збірками ЧОХМ, досліджують творчість відомих митців, аналізують музейні раритети, розглядають інноваційний досвід музейної роботи у контексті сучасних культурних перетворень. У межах гуманітарного проекту «Динамічний музей» впроваджена нова філософсько-культурологічна тематика, яка надає можливість студентам та викладачам вишів – учасникам виставкових заходів та творчих зустрічей – на конкурсній основі публікувати матеріали у виданнях музейного Альманаху. Це свідчить про зміну характеру відносин між музеями та відвідувачами, які сприймаються як рівноправні партнери в роботі музейних установ.

Поява Альманаху виявилася засобом систематизації роботи музею  та необхідним підґрунтям для вдосконалення наукового потенціалу музейних працівників. Започаткована традиція є основою для проведення Круглих столів з актуальних проблем музеєзнавства, на які запрошуються провідні художники, дизайнери, науковці міста.

Збірку адресовано науковим працівникам музейних закладів, мистецтвознавцям, культурологам, педагогам, а також усім читачам, об’єктом зацікавленості яких є мистецтво та музейна справа.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100