Підготовлено проект рішення виконавчого комітету, яким буде внесено зміни до регламенту роботи міськвиконкому у частині, що стосується реагування служб на повідомлення про проведення заходів. Його розгляне виконком наступного вівторка. Усі часові обмеження про прийом заяв за п’ять днів до заходу, які були внесені до регламенту 20 лютого цього року, скасовуються. Відділ документообігу прийматиме і реєструватиме усі повідомлення про мирні зібрання.

Також розроблено регламент реагування відповідальних служб виконкому Черкаської міської ради на повідомлення про проведення мирних зібрань. Конкретно виписано дії кожного відповідального стосовно організації та забезпечення правопорядку, безпеки, прав і свобод інших громадян при проведенні мирних зібрань.

Крім того,  за результатами обговорення «круглого столу», постійною комісією міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики, регламенту, інформації, законності та правопорядку буде розроблено меморандум, яким визначать рекомендаційні терміни повідомлення міської влади про мирні зібрання. Його запропонують підписати всім політичним силам та громадським організаціям.

А завтра на сесії міської ради буде запропоновано депутатам підтримати звернення до Верховної Ради, яка має визначити конкретний термін завчасного повідомлення міської влади про проведення масових заходів. Про це інформує прес-служба мерії Черкас.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100