Заступник міського голови Черкас Людмила Зарічна зібрала усіх орендарів прибережних зон, щоб обговорити основні позиції, за якими перевірятимуть пляжі в місті.

– Крім прибирання та упорядкування урн, зонтиків, вбиралень, приватники мають також здійснити водолазне обстеження дна акваторії, облаштувати сезонні рятувальні пости, оформити паспорти пляжів, позначити межі запливу буями на відстані від берега на 50 метрів, а також розмістити інформаційні стенди та заборонні знаки, – наголошує Людмила Зарічна. – Офіційно початок пляжного сезону стартує 1 червня, але за спекотної погоди в травні, купальний сезон може буде початись раніше, тому пляжі мають бути готовими до 15 травня.

Попередньо 24 та 25 квітня комісія у складі фахівців структурних підрозділів міської ради, прокуратури, державної служби надзвичайних ситуацій, держсанепідслужби перевірить стан облаштування пляжів Черкас та хід підготовки до купального сезону, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Нагадаємо, нещодавно почали приводити до ладу комунальний пляж, що біля спуску Пушкіна. До упорядкування пляжу підійшли комплексно. На території видалені аварійні дерева, вирізані кущі, між якими постійно утворюються купи сміття. Також провели санітарну обрізку всіх насаджень. Були вивезені три вантажівки сміття. Крім того, уздовж пляжу по вулиці Гагаріна висадили близько 20 нових акацій замість уже видалених 25 небезпечних аварійних дерев. До того ж, за допомогою техніки загорнули всі ями, що були утворені на пляжі. Згодом прочистять пісок та зону купання. Також встановлять урни, контейнери для збору сміття на період сезону, поновлять роздягальні. Щоб уникнути паркування автомобілів, на пляжі встановлять паркан.

Посилить свій контроль за дотриманням чистоти і порядку на пляжах і муніципальна інспекція.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100