Сьогодні під час наради щодо стану та перспектив розвитку м’ясо-молочної галузі Черкащини голову облдержадміністрації Сергія Тулуба здивувало те, що, за результатами цінового дослідження сектору Державної інспекції з контролю за цінами, на Черкащині асортимент молочної продукції широко представлений виробниками з інших регіонів України: Донецька, Харкова, Миколаєва, Кременчука, Дніпропетровська та Києва.

– Із місцевих виробників реалізується більш-менш нормальними обсягами продукція торговельних марок «Волошкове поле» і «Звенигора». Все. Чому, скажіть, будь ласка? У нас стільки виробляється продукції, що достатньо було б забезпечити по 10 разів, але люди не бачать черкаської продукції. А вона найкраща! Я побачив нашу продукцію за океаном, коли ми в минулому році їздили з делегацією, – очевидно, згадав минулорічну поїздку до Америки Сергій Борисович. – Консервацію тощо. І вона має там попит. А тут черкащани не мають можливості купити цю продукцію.

На думку губернатора, черкащани не в змозі купити продукцію місцевого виробника, оскільки значний обсяг молочної продукції постачається через посередників, що призводить до подорожчання цього виду товару.

– Те ж саме стосується і м’ясопродукції. Заходжу в один із магазинів Уманського району. І що я бачу: в селі ковбаса звідки? Із Луганська? Те ж саме було в Шполянському районі: поряд молокопереробний завод, а бачимо продукцію зовсім з інших областей. Я до чого це веду: ви всі патріоти Черкащини. Так патріотизм не в тому, скільки разів себе вдарити кулаком у груди і одягнеш ти вишиванку чи ні. Патріотизм в іншому: варто запитати себе, що ти зробив для того, щоб черкащанин відчув повагу до тієї землі, де він живе і працює, щоб він побачив ту продукцію, яку виробляє, зокрема і своїми руками, – зазначив очільник області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100