реклама

реклама

На міського голову Черкас Сергія Одарича та на його команду тиснуть силові структури. Станом на сьогодні проти працівників МВК та депутатів міськради вже розпочате кримінальне провадження по 9 справах. Про це Сергій Одарич заявив сьогодні під час прес-конференції.

– Усі ці справи є абсолютно надуманими. Більшість з них базуються на висновках перевірок КРУ в місті Черкаси 2010 року, які в подальшому були скасовані, – запевнив журналістів міський очільник.

Серед таких – справа щодо посадових осіб виконавчого комітету за ненарахування пені по договору купівлі-продажу земельної ділянки підприємством «ТЕМП», справа щодо заступника начальника відділу планування та архітектури Віталія Чернухи за відведення земельних ділянок у мікрорайоні «Соснівка» та інші.

Розпочате кримінальне провадження і проти депутата міськради Миколи Мирзи.

– Суть справи полягає в тому, що, мовляв, Мирза не платить за оренду землі під табором «Орлятко». Абсолютно цинічна справа, враховуючи те, що усе майно «Орлятка» належить громаді міста Черкаси, – сказав мер.

Також «під пильним оком» прокуратури виявився член виконкому, директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Юрій Чернецький, мовляв, той переплатив за тріску.

Окрім кримінальних справ, вплинути на депутатів міськради намагаються і шляхом обшуків.

– Сьогодні працівники міліції використовуються як спосіб залякування депутатів міської ради, для того, щоб змусити їх голосувати за відставку міського голови, – переконаний міський голова.

Зокрема, у пятницю міліціонери прийшли до депутатки-«вільної демократки» Ніни Набокіної саме в той час, коли вона була на сесії міськради.

– О 16 годині, рівно з початком сесії до депутата міськради Ніни Набокіної приходять з обшуком. Очевидно, розраховуючи, що вона покине свою роботу на сесії як депутат, як член лічильної комісії, і помчиться додому, з’ясовувати, що там відбувається. Добре, що ми навчені, тому і Ніна Андріївна поїхала, і адвокати поїхали з нею, представників ЗМІ запросили… – зазначив Сергій Одарич. (Усе це відбулося після сесії, адже на пленарному засіданні Ніна Набокіна була присутня, – ред.)

За словами міського голови, обшук проводився з численними порушеннями законодавства.

– Усі ці процесуальні дії, всі ці порушення кримінальних справ виконують тільки одне завдання – залякати членів моєї команди. Інших підстав тут немає, – прокоментував Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100