Депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко, який родом з Черкащини, прийшов у вівторок на зустріч з пресою в Севастополі у формі офіцера Червоної Армії, пише "Українська правда".

Колесніченкові не було, що вдягнути?

Колесніченкові не було, що вдягнути?

"Я одягнув сьогодні цю форму на противагу тому, що есесівська форма стала атрибутом молодіжного руху на Західній Україні і в центральній частині нашої держави. Я вважаю, що половина тих хлопців, які ходять у фашистській формі, викидають руки в есесівському привітанні, це одурманені і обдурені підлітки", - заявив Колесніченко.

При цьому він зазначив, що робляться спроби "перемалювати підсумки Великої Вітчизняної війни для того, щоб перетворити Червону Армію на армію поневолювачів".

"Я переконаний в тому, що жителі міста-героя Севастополя не можуть з цим погодитися. Ось чому так важливо поважати і цю форму, і копію прапора перемоги, яку на Західній Україні намагаються розтоптати своїми чобітьми есесівські покидьки", - сказав нардеп.

Черкаський сайт «Кропива» проаналізував одяг нардепа: «З’явився він перед публікою у напіввійськовому кітелі, який був у вжитку серед працівників партійного апарату. Такий собі голова колгоспу кінця 40-х років. Але в фуражці з малиновим околишем НКВДиста. Червонопьорий. Чи то пак пернатий нардеп. Проте новації в однострої на цьому не завершилися. До цього він додав погони капітана, колір яких свідчить про роботу в СМЕРШі, радянській контрозвідці, дітищі Абакумова, яке протистояло у внутрішніх розбірках НКВДистам Берії. Ну і безперечний перл - перев’язь портупеї. Саме такий спосіб її носіння використовували офіцери РОА, які воювали на стороні гітлерівської Німеччини. Підтвердження цього і в бантові Георгіївської стрічки - стрічки ордена Георгія Побідоносця, яким нагороджували до 1917 року в армії царської Росії, та після створення армії Власова, в її рядах».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100