Реагуючи на численні звинувачення з боку голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, екс-мер Черкас Сергій Одарич вирішив написати губернатору відкритого листа. Мер у відставці припустив, що заяви губернатора свідчать про його погану обізнаність в ситуації або свідоме бажання ввести в оману черкащан. Більше того, Сергій Одарич запевнив Сергія Тулуба, що тому доведеться відповідати в суді. Нижче подаємо відкритий лист Сергія Одарича без змін:

Частина 1. ДОРОГИ

Цитую Вас: «Чому у бюджеті розвитку на цей рік закладено 16 млн. грн. на повторний ремонт-реконструкцію вулиці Хрещатик?»

Керівнику такого рангу як Ви, Сергію Борисовичу, варто знати, що вулиця – це не лише дорожнє покриття, а складна і взаємопов'язана інфраструктура. Це тротуари, дерева, квітники, освітлення, системи збору і відведення дощової води, переходи, дорожні знаки і стілофори тощо. Дійсно, торік ми виконали капітальний ремонт проїжджої частини.

Цього року на вулиці Хрещатик ми відремонтуємо тротуари, висадимо нові дерева та квіти, реставруємо фасади історичних будівель. Так, як ми зробили із будівлею міською комунальної власності – Палацом одружень (будинок грабаря Щербини). До речі, я вже три роки прошу Вас відремонтувати фасад будівлі обласної комунальної власності - редакції газети «Черкаський край». Це не лише будинок, побудований відомим архітектором А. Городецьким. А ще й місце, де тривалий час працював наш видатний земляк Василь Симоненко і де розміщений його музей. Але Вам, очевидно, байдуже…

Ще одна Ваша цитата: «Нам добре відомо, що за допомогою тіньових схем протягом 2007-2008 років Одарич отримав контроль над асфальтно-бетонним заводом».

Щоб Вам було відомо, Асфальтно-бетонний завод був акціонований у 1998 році тодішнім міським головою, а нині Вашим однопартійцем, Володимиром Олійником. З того часу і до сьогодні 50% заводу належить громаді Черкас, а решта 50% - близько 120-ом приватним акціонерам. Протягом мого керівництва містом частка міста не змінилася ні на долю акції. Єдине, що зазнало змін: міський бюджет протягом останніх шести років не надав дотацій цьому підприємству. Завод усі ці роки стабільно працював і приносив прибуток.

Підприємство провело модернізацію без залучення бюджетних коштів і на сьогодні випускає асфальт найвищої якості. Окрім того, на його базі встановили найсучаснішу в Україні лінію по виробництву асфальту.

А доказом того, що на АБЗ не працюють за тіньовими схемами, є ціна асфальту. Якщо Ви поглянете в дані державних закупівель 2012 року, то побачите, що ціна асфальту на Черкаському АБЗ одна з найнижчих в Україні – 970 грн за тону. В Луганську, наприклад, в півтора рази дорожче – 1 448 грн.

Продовжую Вас цитувати: «Депутат Більда – той самий, хто постачав за бюджетні гроші тонни солі для посипання доріг взимку».

Приватний підприємець Андрій Більда з 1999 року – тоді, коли Ви ще не згадували про Черкащину як свою малу батьківщину, а я не знав, що через сім років очолю Черкаси, – став представником підприємства «Артемсіль» в Черкаській області. Він уже 14 років постачає сіль підприємствам Черкас та області. І це він почав робити задовго до того, як став депутатом міської ради і приєднався до команди Вільних демократів. В чому його провина? В тому, що не носить Вам відкати?

Тепер одне питання, яке Ви, Сергію Борисовичу, сором’язливо замовчуєте.

Торік нашій команді вдалося капітально відремонтувати понад 23 км головних магістралей міста. Це близько 250 000 м2 асфальтного покриття. Направлена Вами перевірка прокуратури і фінансової інспекції виявила «жахливе» порушення: недокладених 13 м2 асфальту! Погодьтеся, що навіть використання двох різних рулеток дасть більшу похибку у вимірах!

Мені не соромно за ті дороги, які вдалося капітально відремонтувати. Не соромно і за вул. Хрещатик, де, напевно вперше в історії з’явилося нормальне дорожнє покриття, і за розширення вул. Гагаріна, і за відремонтовані вулиці Ільїна, Благовісну, Смілянську, Котовського, Чорновола, проспект Хіміків. Переконаний, що цими дорогами ще довгі роки користуватимуться черкасці без капітального ремонту.

Чому ж Ви, Сергію Борисовичу, не признаєтесь громаді, що два місяці тому розписалися у власній безпорадності і просили мене привести наших підрядників до Вас, аби рятувати ситуацію в області? Бо Ваша команда виявилась нездатною залатати навіть дорогу Черкаси-Сміла.

Між тим прошу дати публічну відповідь громадянам м. Черкаси на наступні запитання:

Чому Ви прикриваєте від кримінальної відповідальності свого протеже – донедавна голову міської організації Партії регіонів і керівника Вашої фракції у міській раді Сергія Отрешка, який у 2011 році отримав на своє підприємство всі підряди на капітальний ремонт доріг? Саме це підприємство – ЧДРБУ – укладало асфальт на вулицях Котовського та Ільїна, який восени 2011 року зійшов з першим дощем.

Саме це підприємство отримало з міського бюджету аванс в розмірі 3 млн. грн. на ремонт вул. Одеської і, не виконавши робіт ні на одну копійку, не повернуло грошей.

Де Ви з Отрешком поділи ці мільйони?

Чи не тому Ви мовчите, що Сергій Отрешко за Вашою вказівкою голосував за відставку міського голови?

Поясніть громаді міста, чому у 2011 році Ви не надали ні копійки Черкасам на поточний (дрібний і середній) ремонт доріг із належних місту 12 млн. грн? При цьому усі кошті Ви спрямували на ремонт ділянки бульвара Шевченка між вулицями Університетською та Байди Вишневецького. Якраз Ваш маршрут на роботу.

Чому через місяць на цій ділянці вже довелося проводити ямковий ремонт?

Чому ця ділянка вже через рік розсипалася?

Це Ви замовляли ці роботи, Ви приймали і Ви оплачували.

Ні жителі міста, ні жителі області так і не отримали від Вас відповіді, куди поділися ті сотні мільйони гривень, які минулого року були вкрадені на ремонті доріг в Черкаській області? Про це доповідали правоохоронці на засіданні уряду.

Саме під Вашим керівництвом Черкаська область прославилася наймасштабнішими крадіжками на ремонті доріг.

Сподіваюся, що Вам, як герою, вистачить мужності дати відповіді на ці запитання.

Далі буде», – багатообіцяюче завершив листа Сергій Одарич...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100