реклама

реклама

Новий заступник міського голови Черкас з питань діяльності виконавчих органів ради Борис Євмина заявив на учорашній нараді у МВК, що будинок за адресою Гагаріна, 45 в аварійному стані та потребує негайного ремонту.

Фото з черкаського форуму

Фото з черкаського форуму

Нагадаємо, внаслідок неправильного перепланування підвального приміщення першого під’їзду будинку за адресою Гагаріна, 45 під перукарню розпочалось руйнування зовнішньої стіни. Виявивши це, колишня влада планувала виконатибудівельні роботи по закріпленню однієї зі стін, що мало би унеможливити подальше руйнування.

Проте такі заходи, на думку Євмини, абсолютно не покращують стан будинку.

– Були пропозиції щодо добудови секції. Я думаю, нам потрібно з цим питанням вийти на сесію міської ради. Це єдиний шлях врятувати будинок, – запевнив Борис Євмина.

Опісля він зазначив, що під час виконання ремонтних робіт з будинку доведеться висилити 18 квартир.

До дискусії про стан будинку підключився і ще один новопризначений заступник мера Павло Карась.

– На моїй пам’яті, а я тут трохи довше працюю, це, мабуть, четвертий «єдиний» шлях, як можна врятувати будинок за адресою Гагаріна, 45. Тому давайте якось визначимося із експертною організацією і структурою, яка візьме на себе відповідальність, – запропонував Павло Миколайович.

Він запевнив, що у Черкасах немає жодної проектної структури, яка може «адекватно» взяти на себе відповідальність за доля багатоповерхівки.

Фото - ''Вечірні Черкаси''

Фото - ''Вечірні Черкаси''

– Перед тим, коли це робилося, нам усі говорили: «Оце ми робимо. І все буде «залізобетонно». Кошти виділили – результату ніякого, – сказав Павло Карась. – Я навчався у Чернівцях, де якраз були проблеми із зсувами ґрунту. Давайте залучимо людей, які вже вирішували такі проблеми!

Натомість Борис Євминаще раз прокоментував бездіяльність своїх попередників:

– Мене більше хвилює, що всі заспокоїлися, залишили. Отак, як будівництво йшло, кинули його. Я цього не розумію… Як таке могло бути?! – обурився новий заступник мера.

Однак перший заступник міського голови Віктор Беззубенко таку критику частково і на свою адресу не сприйняв.

– Яке кинули? У мене кожен день на нарадах Гагаріна, 45! – почав знервовано гортати свій блокнот із записами Віктор Анатолійович. – Кожен день мені Риджаніч доповідав! Беріть під свій особистий контроль і побачите, скільки там проблем: і проектні організації, які по ходу міняли проект, і компанії, які по декілька разів відмовилися від виконання робіт, і унеможливлення нас потрапити у підвал…

Зрештою Борис Євмина пообіцяв, що днями почне працювати над цим питанням.

– Це будинок панельний, який може скластися як «карточний домік» миттєво колись! Серйозне питання, адже ми людей можемо підвести… Це надзвичайна ситуація, однозначно… – прокоментував чиновник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100