У будинку по вулиці Гагаріна, 45 розпочались будівельні роботи по закріпленню однієї зі стін, що унеможливить подальше руйнування. На сьогодні виконано перший етап укріплення – встановлено вертикальні стійки усередині квартир до п’ятого поверху. Нагадаємо, внаслідок неправильного перепланування підвального приміщення першого під’їзду цього будинку під перукарню розпочалось руйнування зовнішньої стіни.

– Ми вже досить тривалий термін займаємось цією проблемою спільно із прокуратурою, правоохоронними органами, – розповідає в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу міськвиконкому Василь Старіков. – Кілька тижнів тому нам вдалось потрапити до підвалу та обстежити його.

Будинок по вул. Гагаріна, 45 – ОСББ, будувався як кооперативний будинок, ніколи у комунальній власності не перебував. Однак задля безпеки жителів міська влада виділяє із бюджету розвитку півмільйона гривень на капітальний ремонт щодо посилення несучих конструкцій під’їзду.

Тож наступний етап робіт – це зовнішнє укріплення стіни: на буронабивних сваях до 10 поверху встановлюватиметься металева конструкція. Такі дії дозволять виконувати стаціонарні роботи щодо унеможливлення руйнування. Відповідальним за проект є організація «Черкасицивільпроект», яка проектувала будинок, а ремонтними роботами опікується компанія «Добробуд».

Подібна ситуація у місті і у будинку комунальної власності по вулиці Г.Сталінграда, 14. Там також відбувається руйнування однієї зі стін – внаслідок неправильного проектування чи будівництва. У міському бюджеті передбачено 1 мільйон гривень на реконструкцію стінових панелей цього будинку та виготовлення проектно-кошторисної документації. Уже укладена угода між СУБ «Митниця» та «Черкасицивільпроект» щодо розробки проекту реконструкції будівлі.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Stranger 03.03.2011 22:15
"Влада" сначала сама дала добро на размещение парикхмахерской и не проследила за перепланировкой . А теперь "Египитская сила", дом рушится!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100