реклама

реклама

Прокуратурою міста Черкаси порушено кримінальну справу відносно черкасця, який у 1997 році придбав квартиру в будинку №45 по вулиці Гагаріна. Переобладнавши приміщення квартири під перукарню, чоловік тим самим створив загрозу безпечної експлуатації двох багатоповерхівок.

– Він переобладнав приміщення квартири в перукарню, розібравши внутрішні несучі стіни та перегородки, що призвело до утворення тріщин в стінах квартир інших мешканців цього під’їзду та створило реальну загрозу безпечної експлуатації квартир та будинку в цілому. Переобладнання приміщення відбулося у порушення ст.25 Закону України «Про основи містобудування», без відповідного дозволу Черкаського МВК, розроблення проекту технічної документації та без здачі об’єкта в експлуатацію, – розповідає начальник відділу прокуратури області Валерій Барбаш.

За позовом правління ЖКБ №113 у місті Черкаси рішенням Придніпровського районного суду м. Черкаси від 2 листопада 2006 року власника перукарні зобов’язано усунути перешкоди та за власний рахунок відновити первісний стан підвального приміщення №1 у вказаному будинку у відповідності до проектно – експлуатаційної документації, а також оформити документи на переобладнання квартири у перукарню.

Ухвалою Апеляційного суду Черкаської області від 18 грудня 2006 року апеляційну скаргу підприємця на рішення Придніпровського райсуду відхилено. Рішення вступило в законну силу.

Не зважаючи на це, вказаний підприємець умисно ухилився від його виконання.

Спираючись на вказані факти органами прокуратури порушено кримінальну справу відносно власника перукарні за ознаками складу злочинів передбачених ст. 356 «Самоправство» та ч.1 ст. 382 «Невиконання судового рішення» КК України.

Переобладнання квартири № 2 та підвального приміщення в будинку №45 по вулиці Гагаріна згодом, за висновками обстеження, проведеного ВАТ «Черкаси-цивільпроект» у 2008 році, призвело до деформації стін у сусідньому будинку № 49, що становить загрозу 80 мешканцям.

Прокуратурою порушено ще одну кримінальну справу за ч.1 ст. 275 КК України «Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції  або безпечної експлуатації будівель і споруд». Про це повідомила прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100