Черкаси заквітчали понад десятьма видами голландських тюльпанів, йдеться в сюжеті «Вікка-новин».

Черкащанка Галина прийшла помилуватись клумбами в сквері «Юність» разом із синочком. Дитина не стрималась: квіти перевірила ще й на запах.

Ще одна черкащанка Віра Федосіївна подивитися на уквітчані клумби прийшла з онуком. Каже: такого різнобарв’я тюльпанів ще не бачила, відколи живе в Черкасах.

– Сорти різні, кольори чудові. Усе дібрано цікаво, – говорить жінка.

Кожна клумба – окрема квіткова композиція. У них – із десяток видів тюльпанів. Усі рослини – з Голландії. Є тут «Upsta», «Willem Van Oranjі», «Monte Carlo», «New Look» тощо. Такими видами тюльпанів цього року заквітчали відразу кілька черкаських мікрорайонів. Цибулинних красенів висадили в «Дахнівці» (біля монумента солдатам), у парку «Перемога», а також на «Митниці» – біля «Зірки». Стали окрасою тюльпани і на Пагорбі Слави.

Депутат Сергій Ткаченко, чия фірма торік виграла тендер на озеленення Черкас говорить, що різнокольорові тюльпани мають стати ще однією «родзинкою» міста. І перший крок для цього вже зроблено.

– Вперше у місті така велика кількість тюльпанів. Це близько 15-18 тисяч цибулин. Я сподіваюся, що в наступні роки ми будемо тільки збільшувати кількість цибулин, – сподівається Сергій Ткаченко.

Аби перетворити Черкаси на квітуче місто, за його словами, слід облаштувати на кожну нову клумбу стаціонарну систему поливу, аби квіти не вмирали на сонці. А ще, що не менш важливо, – привчити черкащан берегти красу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100