реклама

реклама

 9 травня горіло черкаське сміттєзвалище. Його вдалося загасити аж о 22.00. Про це на вранішній нараді сказав заступник міського голови Черкас Павло Карась.


Займання відбулося в ніч на 9 травня на невеликій площі. Однак ситуація ускладнилася через відсутність на сміттєзвалищі води.

– Для вирішення питання забезпечення водою я звернувся до керівників комунальних підприємств. «ЧЕЛУАШ» – вся техніка перебуває в оренді, забезпечити роботу тих машин, які можуть підвозити воду, виявилося неможливим. «Черкаситеплокомуненерго» надали свою одну машину. «Водоканал» надав одну машину, але ще дві, які розвозять і продають воду по мікрорайонах, надавати відмовився, пославшись на те, що вони сертифіковані. А як же санітарний стан міста?.. – обурився Павло Миколайович.

За його словами, вдалося отримати допомогу лише від двох приватних підприємств ПАТ «Азот» та ПАТ «Юрія». Зокрема, «Азот» надав пожежну машину, а «Юрія» – 6 молоковозів, які забезпечили підвоз води з Оршанця та Дахнівки.

Зрештою загасити пожежу вдалося аж о 22.00.

– На ранок було проведене заключне заливання пожежі. Тут вже «Водоканал» надав свої машини, – додав Павло Карась.

Опісля він дав доручення перевірити всі гідранти в місті, а також попросив начальника оргвідділу Лілію Маліщук подбати про відзначення усіх, хто був задіяний у гасінні пожежі.

Натомість перший заступник міського голови Віктор Беззубенко назвав дії Карася «героїчними».

– Я задоволений роботою Павла Карась, який героїчно боровся з пожежею на сміттєзвалищі, – похвалив Віктор Беззубенко.

Далі він висловив незадоволення роботою директорів комунальних підприємств, які відмовилися надавати свою техніку, та запевнив, що у разі повторення ситуації буде їх звільняти:

– Якщо ще раз відбудеться так, що у нас буде загроза надзвичайної ситуації, а директор комунального підприємства на свій розсуд не буде надавати техніку, я зразу звільню. Мені подання, я буду звертатися до Білоусова (в. о. міського голови, – ред.) і розривати контракт з директором цього підприємства. Варіантів не буде! – наголосив Віктор Анатолійович.

Від «Прочерку»: Як повідомив нашому виданню помічник начальника ТУ МНС у Черкаській області з питань взаємодії із органами державної влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю, полковник служби цивільного захисту Костянтин Проценко, черкаські рятувальники також брали участь у гасінні пожежі. Проте ця інформація не була поширена прес-службою МНС, як і багато інших нерезонансних подій, пов’язаних з роботою рятувальників.

– Там була обмежена площа загорання і загрози людям чи будівлям не було. Насправді таке стається часто, адже є критична маса сміття. Думаю, що вирішити проблему міг би сміттєпереробний завод, – зазначив Костянтин Проценко. – Проте щодо конкретного випадку загорання, то ми також допомагали місту гасити пожежу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100