реклама

реклама

16 травня на батьківщині Тодося Осьмачки в с. Куцівка, що на Смілянщині, відбудеться лірично-поетична толока «Хата Осьмачки». Про це пишуть організатори у соцмережі «Фейсбук».

Організаторами заходу є благодійний фонд «Тодось Осьмачка», Черкаське відділення Всеукраїнського фонду культури, виробниче господарство «Булатецькі брати» та обласна письменницька організація НСПУ Черкащини.

Бути Затолокою уповноважений Сергій Пантюк – секретар з роботи з молодими авторами, голова приймальної комісії НСПУ.

Збір учасників розпочнеться о 10:00 з відвідування музейного куточка та церкви Різдва Святої Богородиці, в якій хрестили майбутнього письменника.

Опісля о 12:00 усі зберуться біля хати Осьмачок, де й почнеться толока. Голова журі літературної премії імені Тодося Осьмачки Валентина Коваленко повідомить громаді ім’я переможця та з генеральним спонсором Миколою Булатецьким вручить належні йому відзнаки.

Далі ж усі охочі зможуть прочитати власні твори. Кращі з них будуть опубліковані в газеті «Літературна Україна» та інших популярних часописах.

«Скільки часу займе оте толочіння, прогнозувати складно, а ось сидіти за обіднім столом, вшановувати переможців, смакувати козацьку кашу разом з прихопленими з собою стравами, жартувати, співати (а хтось, може, й станцює) будемо аж поки не стомимось», – обіцяють організатори.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100