реклама

реклама

Координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко пообіцяв, що питання голосування «Батьківщини» разом із Партією регіонів та комуністами за відставку міського голови Черкас Сергія Одарича обов'язково розглянуть, і кожен представник політради визначиться щодо політичної лінії в цій ситуації. Про це він сказав у коментарі «Цензор.нет».

За словами пана Даценка, легітимність відставки мера Сергія Одарича визначить суд, який має відбутися післязавтра.

– Це юридичні тонкощі: чи зараховувати голос міського голови в цьому голосуванні, що таке дві третини – 40 або 41 голос, чи легітимний голос депутата Арсенюка, який пройшов по списку, але не легітимізувала на цій сесії. Стосовно політичного аспекту, тобто позиції «Батьківщини» не голосувати разом з комуністами і «регіоналами», а тим більше не брати участь у виконавчих структурах влади, зазначу, що протягом двох років ця установка чітко виконувалася. Відомо, як жорстко це виконується на рівні Верховної Ради, відомі також випадки, коли «Батьківщина», «Фронт Змін» і «Свобода» виключали своїх депутатів місцевих рад, які робили такі кроки чи заяви. Тим більше дивна позиція обласної організації, яка фактично пішла на співпрацю з ПР, а тим паче їхнє голосування за в.о. міського голови секретаря міськради комуніста Білоусова, – сказав політик.

Коментуючи внутрішньопартійний конфлікт, Даценко сказав, що «конфлікту поки немає»:

– Є, як сказав наш куратор Микола Томенко, політична помилка, яку потрібно виправляти. У зв'язку з підготовкою акції в Києві по лінії партії йде підготовка поїздки і організація. На цьому тижні ми збирали Раду опозиційних сил Черкащини. Тому, думаю, ми обов'язково розглянемо це питання, і кожен представник політради повинен визначитися щодо політичної лінії в цій ситуації. Як опозиція ми будемо домагатися повного перезавантаження міськради і міського голови. Тому що одна з принципових речей для нас – це те, що практично політичні сили, які представляють сьогодні виборців Черкас, не відповідають волевиявленню на парламентських виборах, на яких 70% виборців проголосували за опозиційні сили, а сьогодні погоду в міськраді роблять «регіонали», «вільні демократи», комуністи і незрозуміла фракція «Черкащани». Тому ми повинні піти на перевибори, і, я так розумію, «Батьківщина» повинна прийняти цю позицію. Тобто потрібно буде робити певні кроки – виходити з виконкому і домагатися перевиборів у Черкасах.

На думку Даценка, абсолютно політично мотивованим було б, якби від членів «Батьківщини» вимагали б вийти з виконкому.

– Наприклад, коли мова йде про проблемні округи, тобто 3/4 міста, виборці не можуть визначити політичну позицію «Батьківщини» і буде відповідна реакція на наших кандидатів, які заявляють опозиційну позицію, а насправді вступають у змову з владою. Тому, вважаю, це може нам зашкодити. Після постійних і жорстких заяв лідера «Батьківщини» Анатолія Бондаренка про неможливість співпраці, бичування і виступів під час сесії і штурму з вимогою відставки Тулуба, як тепер йти на співпрацю? Це, принаймні, дивно, і виборці цього зрозуміти не можуть, – резюмував політик.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100