реклама

реклама

Після розгромної колегії, що відбулася 28 січня, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вкотре обіцяв журналістам, що незабаром у Черкасах запрацюють і аеропорт, і річковий порт. Навіть дату конкретну назвав і суму, принаймні для аеропорта – 1 травня і 15 млн гривень. А ось із приводу річкового порту, здається, мер Сергій Одарич та губернатор Сергій Тулуб трохи один одного не зрозуміли.

– Залишилось три пріоритетні питання для того, щоб запустити на повну потужність аеропорт: придбати обладнання для освітлення злітно-посадкової смуги, по-друге – для установки освітлення смуги замінити енергетичне обладнання, і останнє – замінити деякі вузли у диспетчерській службі, передовсім ті, що відповідають за безпеку руху. Це все коштує – ну 15 млн гривень. З яких 12 млн гривень – це імпортне обладнання для освітлення злітно-посадкової смуги. Бо, минулого року, коли я давав доручення і спільно із Міноборони ми з’ясовували, чи можна поставити у аеропорту вітчизняне обладнання, виявилось, що на складах усе устаткування розукомплектоване і там нічого брати. Тому ми і не вирішили це питання до кінця, – пояснив губернатор.

Губернатор інспектує черкаський аеропорт, 27 січня 2011року (фото - прес-служба ОДА)

Губернатор інспектує черкаський аеропорт, 27 січня 2011року (фото - прес-служба ОДА)

У зв’язку з тим, що питання не було вирішено так швидко, як хотілося б Сергію Тулубу, він поскаржився на нерадивих чиновників, що не виконують вчасно його доручення, і натякнув, що тепер за це хтось може і позбутися посади.

– Мною поставлене конкретне завдання – ми маємо ввести в дію аеропорт до 1 травня, – заявив губернатор. – А що стосується річкового порту, то пасажирський річковий порт теж має запрацювати протягом 3 місяців. Власник річкового порту добровільно передає його у комунальну власність області. Мало того, він дуже хоче і усіляко сприятиме тому, щоб річковий порт став такою собі «фішкою» Черкаської області, що там ходили човни… Але ми залишили у його власності вантажний порт. Він нам поки що не потрібен. Перший етап – нам треба відновити пасажирські сполучення Дніпром Київ-Канів, Канів-Черкаси, Черкаси-Чигирин. Щоб туристи, які у 2012 році будуть тут на чемпіонаті, могли побувати на Черкащині.

Нагадаємо, що у червні минулого року Сергій Тулуб був щиро переконаний, що йому вдасться дуже швидко відновити роботу Черкаського аеропорту. Через що він й ініціював повернення підприємства у обласну комунальну власність. Губернатор переконував журналістів, що на відновлення аеропорту, тобто на заміну радіолокаційного обладнання необхідно усього 800 тис. гривень.

«Мені розповідали, що там потрібні мільйони, щоб він знову запрацював. Але я вважаю, що хтось має особисті плани на землі, на яких знаходиться аеропорт, і тому зацікавлений у тому, щоб довести його до того стану, коли він вже не підлягатиме відновленню», – заявляв губернатор, недвозначно натякаючи на мера.

Власне, із річковим портом теж не все ясно. Адже мер Сергій Одарич нещодавно заявив «Газеті по-українськи», що річковий порт у комунальну власність збирається прийняти місто, а не область.

«Прийняти вокзал у комунальну власність плануємо десь у квітні. Влітку почнемо його реконструкцію. Дозвіл на викуп будівлі Річкового вокзалу за бюджетні кошти міська рада дала ще минулого літа. Процес трохи затягнувся, бо приміщення перебувало під заставою. Його вивели з застави тільки перед новим роком. Підготовка документів іде в щоденному режимі. Погодилися на сумі 2 мільйони 200 тисяч гривень», – цитує видання міського голову Черкас.

реклама

Коментарі  

 
+1 #9 Експерт 31.01.2011 14:39
Бронюємо вже зараз квитки на 1 травня відразу на літак і на пароплав, а то пізніше можемо не втовпитися скористатися екзотичним для черкащан видом транспорту... :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 андрон 30.01.2011 23:28
що Одарич, що Тулуб, лізуть поперед одного, піаряться, хто краще наобіцяє. Одарич взагалі відрізняється красномовством. Подивіться на стан доріг в Черкасах, а здається, хтось обіцяв в минулому році провести їх капремонт з залученням поляків. Тепер на цей рік обіцяє закатати 90 млн. грн. І знову на словах. Не будуть у нас ні літаки літати, ні пароплави плавати, і судячи з усьго, скоро наземний транспорт зупиниться. Чого вартий тільки відрізок від вул. Сурікова до Черкаської ТЕЦ, де вже громадський трансорт відмовляється їздити,де тролейбуси днищем чіпляються землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Іван 30.01.2011 20:29
Ніхто з тверезомислячих людей не повірить-що Черкаська область в її сучасному жалюгідному стані зможе осилити такі великі проекти як аеропорт і річковий порт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Арсен 30.01.2011 20:01
Цитую Бровко:
.Губернатору потрібно більш працювати, а не піаритися. На своїй посаді він працює 10 місяців, і за цей час нічого конкретного не зробив.

Ой-ой.. хай краще не працює, а то від його праці сьогодні гречка і олія по 18 гривень. Так ще трошки він поусердствує і ми не тільки 37 рік відчуємо, а і 33.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Віктор 29.01.2011 21:20
На дитячу лікарню коштів не вистачило в кінці року. Цікаво, що скаже на це КРУ. Міська рада дала дозвіл викупити річпорт за 1,5 млн, а тепер область його забирає безкоштовно, а місто хоче заплатити 2,2 млн. Хто ж правду каже? Мабудь в області знайли документи, що облрада продала його незаконно. Люблять вони старі справи піднімати....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Фігаро 29.01.2011 18:57
"Наша власть ничего не делает, за то как красиво обещает!" Н.Фоменко ©
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Виктор Гарькавый 29.01.2011 16:51
С трудом верится! А что возить-то будем? И как будем обслуживать транзитные рейсы, если такие могут появиться минуя Киев?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 гость 29.01.2011 16:46
Власник річкового порту добровільно передає його у комунальну власність області. Ай маладец губер!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 Бровко 29.01.2011 15:20
Якщо мене память не зраджує, що ще у червні минулого року Сергій Тулуб був переконаний, що йому вдасться дуже швидко відновити роботу Черкаського аеропорту, тобто тоді він казав, що аеропорт повністю запрацює через три місяці і ті самі три пріорітитні питання тоді він поставив. Пройшов час і знову губернатор піариться із тим самим гаслом. Черкащани вже зневірилися в обіцянках Сергія Тулуба. Обіцяє і говорить він красиво, але чомуто нічого не виконує. Все в нього виходить бла,бла і більш конкретного нічого...Губернатору потрібно більш працювати, а не піаритися. На своїй посаді він працює 10 місяців, і за цей час нічого конкретного не зробив. Даже дитяча лікарня, яка ним була пропіарана до цього часу не працює. Один піар, а до діла кинься, то ноль виконання
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100