реклама

реклама

Сьогодні в Черкаській облдержадміністрації під головуванням губернатора області Сергія Тулуба відбулось засідання координаційної ради з питань пожежної безпеки в природних екосистемах Черкащини. Про це інформує офіційний сайт обласного управління ДСНС області.

З початку травня в області встановився підвищений рівень пожежної безпеки в природних екосистемах. Згідно зі статистикою ситуація з лісовими пожежами залишається складною. Так, станом на 20 травня у державному лісовому фонді сталося 15 пожеж лісової підстилки на загальній площі майже 7 га, а також 9 загорянь на відкритих ділянках місцевості (займання сухої трави) загальною площею 5,6 Га.

Виступаючи перед присутніми, начальник управління ДСНС у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь зазначив, що, згідно з прогнозом Українського Гідрометцентру, в літній період, на території Черкаської області через високі температури повітря переважатиме високий і надзвичайно високий класи пожежної небезпеки. Він також повідомив про проведення комплексних заходів щодо попередження та гасіння пожеж в природних екосистемах області. Для оперативного реагування на гасіння пожеж в області готові 188 рятувальників та 75 одиниць техніки.

Підводячи підсумки з розгляду питання організації протидії пожежам у природних екосистемах, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб призвав усіх присутніх максимально відповідально поставитися до виконання розробленого комплексу заходів із запобігання пожежам у природних екосистемах.

Рішенням координаційної наради, на випадок гасіння та ліквідації великих та масштабних пожеж в природних екосистемах області, передбачено підготувати пропозиції по фінансовій підтримці з обласного бюджету створення необхідного резерву пально-мастильних матеріалів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100