реклама

реклама

Сьогодні у ПК «Дружба народів» відбулося відкриття виставки картин учасників пленеру «Черкаси – рідне місто моє!». Протягом двох тижнів п’ятнадцятеро художників зобразили більше 50-ти пейзажів Черкас.


Тут і РАЦС, і «Дружба народів», і міські мальовничі парки та сквери. Ніяких обмежень перед художниками організатори не ставили, тож митці для своїх робіт обрали різні матеріали, форми та техніки виконання.


– Ці картини показують характер нашого міста. Кожен обирав щось своє, передавав власні емоції. Попри те, що кілька художників визначилися на одному й тому ж об’єкті для зображення, картини вийшли абсолютно різними, – запевняє організаторка проекту, представник всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Тамара Борисова. – Ми навіть не очікували, що все настільки вдасться. Кожна картина – витвір мистецтва!


Тепер же усі картини будуть представлені для широкого глядача. Місяць їх можна буде розглядати у Черкаському обласному художньому музеї.

На фото - художниця з Києва Альона Ясенева

На фото - художниця з Києва Альона Ясенева


– Різні художники по-різному сприймають світ, але у кожній картині є відчуття здивування і любові до рідного міста. Наше місто – складне для відтворювання, адже це не Санкт-Петербург, Харків або Львів. Водночас Черкаси зобразили дуже лірично, зелено. Є якась провінційна мелодійність, а це теж дуже важливо. У всіх роботах є енергія і бажання показати місто класним! – коментує директор Черкаського обласного художнього музею Ольга Гладун.

На її переконання, такі пленери значно активізуватимуть черкаських митців.

Тамара Борисова

Тамара Борисова


Серед 15 учасників пленеру двоє – приїхали з Києва – це Альона Ясенева та її чоловік.

– Ми приїхали з сім’єю, у Черкасах я вперше. Можна сказати, що у місто просто закохалась, адже тут є значна кількість цікавих місць. Місто спокійне, атмосфера сприятлива, сюди хочеться приїхати ще. Попри те, що ми жили у центрі, після Києва відпочили, – каже Альона.


Ініціатором пленеру виступила голова наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ» Валентина Жуковська. На її переконання, наступного року участь у пленері візьмуть ще більше художників, а за кілька років він стане традиційним.


Усі митці були відзначені дипломами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100