реклама

реклама

Вже місяць у буддійському храмі «Білий лотос» триває набір бійців для виїзду в Умань. На думку опозиціонерів, там «молодики» створюватимуть провокації під час приїзду до міста хасидів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар, посилаючись на власні джерела.

– Зрозуміло, вони не клеять про набір оголошення… Але очевидно, що незабаром ми зможемо почути про якісь провокації, силові напади, адже вони цих «спортсменів» набирають. Я підозрюю, що так вони відволікатимуть від власних антисемітських дій (зокрема, вдягання футболок «Бий жидів»), – прокоментував Юрій Ботнар.

Читайте також: Молодик, який намагався вибити камеру з рук журналіста, – боєць «Білого лотосу»? (ФОТО)

Він не виключає, що провокації робитимуть знову від імені ВО «Свобода».

– Наперед хочу заявити, що жодних нападів, провокаційних написів, які би стосувалися хасидської громади, ми вчиняти не збираємося, – запевнив Ботнар. – Я хотів би звернутися до правоохоронних органів та попросити вважати озвучену інформацію щодо виїзду «спортсменів» разом з «молодими регіонами» моїм офіційним зверненням.


Натомість голова міського осередку партії «Фронт Змін» в Умані, депутат Уманської міської ради Максим Поляков зазначив, тиждень тому голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб приїжджав в Умань, де провів нараду щодо упорядкування проблем з хасидами.

– Тулуб заявив, що уманчани дуже погано зустрічають іноземців. Ми повинні по-іншому їх зустрічати: одягати вишиванки і підносити їм сумки. Так я хочу сказати Тулубу: якщо у Донецьку звикли сумки комусь підносити і, вибачте, «шестирити» перед кимось, то в Умані так не звикли! – констатував Максим Поляков.

Опісля він запевнив, що Умань – одне з найбільш толерантних міст України, «де люблять всіх іноземців».

– Тут поважають себе та іноземців. Якщо уманчанин їде в іншу країну, то він там відпочиває та працює за законом цієї держави. А коли Тулуб приїжджає і каже, що нам треба сумки підносити, – це хіба не провокації до антисемізму? Вони намагаються налаштовувати уманчан проти якоїсь національності, але цього не вийде! – запевнив Максим Поляков.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100