реклама

реклама

Рішення черкаської влади відкрити прохідну систему й ліквідувати турнікети в мерії екс-керуючий справами МВК Микола Кудрявцев називає «дешевим популізмом».

Він радить уважно прочитати розпорядження секретаря міської ради, в. о міського голови Віктора Білоусова. Там чітко написано, що вільний доступ у приміщення мерії мають «ветерани праці, люди похилого віку і інваліди», зазначають у прес-службі колишнього міського голови Черкас Сергія Одарича.

– Раніше, коли працювала прохідна система, усіх відвідувачів без винятку приймали на першому поверсі. Тобто чиновник спускався ВНИЗ до людини. А тепер пропонують підніматися ВГОРУ до чиновника. Те, що під кабінетами будуть збирати черги людей, з яких висмикуватимуть по одному «потрібних», не хвилює? Ветерани праці, ліквідатори аварії на ЧАЕС, афганці, вагітні? Чи зручно це для них? А те, що інваліду-візочнику взагалі нагору піднятися немає як? Працівнику мерії потрібно йти до людини, і ЛИШЕ до неї, і ніякі абсурдні вибіркові «пільги» людям не допоможуть! – говорить Микола Кудрявцев.

Екс-керуючий справами МВК пояснив, що ідея запровадження пропускної системи в мерії полягала в тому, щоб спростити людям життя. Зробити доступним для громади перший поверх, де розміщувалися відділи звернень, а також кабінети, де проводилися прийоми чиновників. Людині не потрібно підніматися нагору – до неї чиновник спускався сам. Більше того, подати документи на отримання різноманітних дозволів, рішень, зареєструвати юридичну особу, отримати витяг – для цього існує Центр з надання адміністративних послуг, розташований на базі колишньої тютюнової фабрики. Черкаський ЦНАП вважається одним з найкращих в Україні.

Запровадження в мерії турнікетів переслідувало кілька цілей:

– Унеможливлювався контакт заявника (для отримання дозволу, рішення та інше) із чиновником, який ухвалює рішення. Таким чином людина чи підприємець не впливають на ухвалені рішення, не породжується хабарництво, вимагання тощо. Чиновник особисто не контактує із заявником.

– Контроль чиновників. Кожен «захід і вихід» працівника мерії фіксується. Тому з’ясувати, чи був чиновник у міськвиконкомі можна дуже просто.

– Не обмежувався доступ у приміщення мерії журналістів, депутатів усіх рівнів, їхніх помічників.

Людей не повинні тягати кабінетами й коридорами мерії, вважає Микола Кудрявцев.

– У першу чергу, відкриття турнікетів вигідне тим, хто займається за гроші вирішенням різноманітних питань. А громадяни стоятимуть  за дверима – насолоджуватимуться свободою пересування коридорами, – резюмував Микола Сергійович.

Нагадаємо, що з 1 червня 2013 року доступ громадян до приміщення Черкаської міської ради стає вільним. Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Черкас Віктор Білоусов.

Також зазначимо, що 14 березня 2012 року воїни-інтернаціоналісти, обурені словами тодішнього міського голови Черкас Сергія Одарича про те, що він не вважає воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок у Афганістані, захисниками Вітчизни, силоміць пройшли до приміщення мерії, розбивши турнікети та подолавши усі перешкоди, увірвалися до конференц-зали, де знаходився мер.

Тоді Соснівський райвідділ міліції за фактом хуліганських дій порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 «Хуліганство, вчинене групою осіб» Кримінального кодексу України через пошкодження скляних огорож і турнікетів пропускної системи Черкаської міської ради. Під час проведення слідчим відділом досудового слідства за вказаною кримінальною справою та після зібрання відповідних доказів, зокрема з камер відеоспостереження, з’ясувалось, що до пошкоджень майна в приміщенні мерії причетний депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький, стосовно якого прокуратурою Черкаської області порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100