Опозиція не розуміє проведення виборів в літній період. На цьому наголосив один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко, виступаючи учора під час парламентського засідання.

«Незважаючи на те, що наші 5 кандидатів фактично стали народними депутатами, але влада через ЦВК не визнала їхніх повноважень, всі опозиційні фракції вимагають у разі призначення повторних виборів у цих п’яти округах провести їх 27 жовтня», – зазначив Микола Томенко.

За його словами, не є таємницею, що влада планує виставити своїми кандидатами голів обласних адміністрацій. «Ми оцінюємо це як позитивний фактор, оскільки голови обласних адміністрацій у Черкаській, Київській та Миколаївській областях відповідали за фальсифікацію виборів. А тому правильно було би, щоб виборці оцінили їхню діяльність, коли вони будуть балотуватися разом із нашими кандидатами на повторних виборах у п’яти округах», – сказав народний депутат.

«Впевнений, що 5 наших переможців підтвердять свій статус народних депутатів», – зазначив Микола Томенко.

Він наголосив також на тому, що опозиція дотримується тієї точки зору, що вибори у місті Києві мають бути одночасними – міського голови і Київської міської ради.

«Місцеве самоврядування у Києві потрібно відродити шляхом проведення одночасних виборів міського голови та міської ради і як варіант, запропонований опозицією, – провести їх 27 жовтня разом з довиборами до Верховної Ради у п’яти округах», – зазначив Микола Томенко.

Про це інформує прес-служба ВО «Батьківщина».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100