Офіційний сайт Черкаської обласної організації ПР відреагував на заяву НСЖУ про включення голови Черкаської Ода Сергія Тулуба до списку «ворогів преси». Черкаські регіонали називають подібну інформацію «заздалегідь спланованою новиною».

«Якщо цю спільноту уособлюють один-два особисто ображених на Сергія Тулуба журналісти, то це, ясна річ, не медійна спільнота всієї країни. Це по-перше. По-друге. Хіба немає у поважних людей важливіших справ, як оце постійне шукання ворогів. Розуміємо, що це, можливо, ментальна риса, історично сформована інстинктом виживання. Але зрозуміло і те, що це чистої води політтехнологія», – йдеться в заяві прес-служби партії.

«Закономірно виникає питання: де та реальна шкала оцінювання, за якою можна визначити ворога преси. (Адже ворог той, хто вбиває, знищує і гнобить.) Де об'єктивні критерії і ким вони вироблені? Де група незалежних (підкреслюємо!) фахівців-експертів, де участь у цьому оцінюванні громади, де широкомасштабне опитування споживачів інформації. Якщо всього цього немає, то подібні звинувачення у ворожості є нічим іншим, як маніпуляції свідомістю громадян», – йдеться в повідомленні.

«Погляньмо, у чому звинувачується Сергій Тулуб. Навіть важко таке придумати: у відсутності законів про реформування державних та комунальних ЗМІ та створення суспільного телебачення. Як доказ наводиться факт виходу Черкаської облдержадміністрації із співзасновників обласної газети «Нова Доба». Звісно, кожен може це інтерпретувати по-своєму. Але ясно одне: за цим стоїть абсолютно нормальне небажання влади диктувати редакційну політику газети. Однак, цей демократичний крок влади оголошується злочином перед медіаспільнотою. М'яко кажучи, це звинувачення є дивним», – йдеться в повідомленні.

«Так само дивним є звинувачення у призначенні Лариси Єфремової генеральним директором Черкаської ОДТРК «Рось». А ось вже причину її звільнення навмисно перекручено. Адже медійники Черкащини добре знають справжню причину звільнення Лариси Єфремової – її непорозуміння не з самим губернатором, а із творчим колективом обласної телекомпанії, її нездатність створити здоровий морально-психологічний клімат в організації, забезпечити умови для самореалізації працівників.

Загалом, чіпляння ярликів «ворогів преси» на тлі зростання довіри людей до ЗМІ, як це підтверджують результати дослідження «Демократичних ініціатив» спільно з Центром Розумкова є щонайменше некоректним.

А те, що, цитуємо: Сергій Тулуб «постійно спричинює конфліктні ситуації у стосунках влади та медіа» не відповідає дійсності, і навіть більше – є відвертою брехнею», – заявляє прес-служба партії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100