Сьогодні під час прес-конференції Об’єднаної опозиції демократичні сили Черкащини заявили про бажання завершити дискусії щодо об’єднання партій «Батьківщини», «Фронту змін», Партії «Реформи і порядок» на об’єднавчій конференції партії «Батьківщина» в області.

 

– Ми як демократична організація маємо піти на відкриті вибори лідера організації. Буде 5, 6 чи 10 гідних кандидатів. Хай кожен із них виступить із своєю програмою. Подивимося, що вони пропонують. Я б пропонував у таємному режимі обрати лідера Об’єднаної партії «Батьківщина», щоб припинити перепалки і розмови щодо лідерства, – наголосив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – Багато хто вважає, що ми взагалі не повинні вести ніяких дискусій ні всередині «Батьківщини», «Фронту змін», «Свободи» чи «Удару». Я вважаю, що це неправильно. Дискусії ці повинні бути. І нормально на це потрібно реагувати. Звичайно, не потрібно доходити до абсурдів і взаємних звинувачень.

Депутат Черкаської міськради від ВО «Батьківщина» Микола Булатецький нагадав, що давно стоїть на позиціях об’єднання демократичних сил в одну потужну принципову команду.

– Є провокатори, яких влада засилає в систему, щоб об’єднання, навіть якщо воно відбудеться, було ослабленим. Так відбувається на Черкащині та в Україні загалом. Тому ми повинні зібратися і таємним голосуванням визначити лідера. Тоді не буде підкилимних ігор та визначень, хто головний, хто більше сайтів та газет тримає. Я готовий звезти всіх до останнього члена «Батьківщини», «Фронту змін», Партії «Реформи і порядок», можливо, хтось ще до цього часу визначиться, – припустив Микола Іванович.

Те, що об’єднання партій є правильним рішенням, переконана і голова обласної організації партії «Фронт змін» Наталія Старікова.

– Ні в кого з нас сумнівів щодо цього рішення немає. Якщо мене запитають, чи цікавить мене чи когось іншого посада, то можу сказати так: «Ні! Для мене найважливіше – робота та результат від неї». Ми всі хочемо, щоб відбулися зміни. Зрозуміло, що не може бути двох керівників. Хтось буде керівником, хтось заступником – кожен якусь роль знайде. Я буду працювати за будь-якої посади, – запевняє Наталія Володимирівна.

Необхідність змін також підтримує керівник Уманської міської організації «Фронт змін» Максим Поляков:

– Кожній партії потрібне оновлення: якщо партія тривалий час стоїть на місці, не рухається, зрозуміло, що результати зменшуються. Те, що сьогодні почався процес об’єднання, – це вкрай важливо, що для партії «Фронт змін», що для партії «Батьківщина». Люди завжди просять, щоб ми об’єдналися та були разом. Ті, хто виступають проти об’єднання, зрозуміло, що десь із владою співпрацюють. Мабуть, не хочуть змін, бо їм їхні крісла дорожчі, і вони бояться демократичних речей.

На думку уманського опозиціонера, процес об’єднання має будуватися на основних трьох принципах: відкритості, прозорості та демократичності.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100