реклама Делікат

Кілька будиночків, які свого часу зводили в мікрорайоні «Яблуневий» як «соціальне житло», що активно популяризувала колишня влада Черкас, – таким насправді не є, інформують у прес-службі міськвиконкому. Оскільки нинішня вартість одного квадратного метра такого житла складає приблизно 5600-5800 гривень, що аж ніяк не є соціальною.

Такої думки дотримується заступник в. о. міського голови Черкас Борис Євмина. Натомість пропонує розглянути альтернативні проекти зі зведення більш економічно привабливого житла. В тому числі – із залученням державних та місцевих програм кредитування житла для населення.

Заступник в. о. міського голови Борис Євмина зазначає, що як можливий варіант соціального житла слід розглядати багатоповерхівку по вул. Якубовського, 17, яка досі стоїть недобудованою.

– У цьому будинку квартири спроектовані відносно невеликої площі. Як правило, це – одно- та двокімнатні. Тривалий час ця багатоповерхівка стоїть у «замороженому» стані. Проте, на мій погляд, потрібно знайти кошти і добудувати цей будинок, аби там жили люди, – наголосив Борис Григорович.

За його словами, по цьому будинку подані пропозиції на залучення державного фінансування. Також не виключаються варіанти пошуку інвесторів. Крім цього, зараз розглядається варіант пільгового державного кредитування. Зокрема, днями з цього приводу відбулась нарада за участі директора Черкаського регіонального управління «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександра Паливоди.

– Зрозуміло, що вирішення цього питання – процес не одного дня. Але ми вже розпочали працювати над створенням передумов, щоб за рік-два здати будинок по вул. Якубовського,17 в експлуатацію, – наголосив Борис Григорович.

Також відзначив, що нині як альтернатива будиночкам у мікрорайоні «Яблуневий» розглядаються проекти зведення в цьому ж районі економічного житла з дерева, цегли, а також – легких будівельних конструкцій, вартість якого буде нижчою від загальноринкової.

– Ті будинки, що будувались у мікрорайоні «Яблуневий» як соціальне житло необхідно продати, щоб там жили люди. А не так, щоб вони роками пустували, як це є зараз, – акцентував Борис Євмина.

Нагадаємо, що місяць тому заступник в. о. міського голови Черкас Павло Карась заявляв, що через помилки попередньої влади місто зовсім не готове до проведення ямкового ремонту. Причину він вбачав у тому, що не було домовленостей із підрядними організаціями, які б допомогли комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» швидше впоратися з усіма поставленими задачами.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100