Колишня очільниця муніципальної інспекції Ольга Швець після реорганізації в мерії керує комісією з її ліквідації. Про це повідомив учора в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов у перерві сесійного засідання, відповідаючи на питання «Прочерку».

Відтепер управління інспектування входитиме до складу департаменту архітектури, містобудування та інспектування. Поки що посада начальника цього управління вільна. Можливо, саме її і буде обіймати в майбутньому Ольга Владиславівна.

– Були претензії до ефективності роботи цієї інспекції, але це не значить, що Швець – нефахова людина. Більшість депутатів вважають, що інспекція як департамент була неефективною, але тут можна сперечатися, – впевнений Віктор Федорович.

На його думку, разом зі скороченням чисельності складу управління працюватиме ефективніше.

– Якщо вони за півроку не покажуть свою роботу, ми будемо його переглядати. Це рішення – неостаточне, – каже він.

Натомість «відставлений» міський голова Черкас Сергій Одарич на нещодавній прес-конференції заявив, що вважає об’єднання муніципальної інспекції та департаменту містобудування та архітектури «маразматичним рішенням».

– У муніципальної інспекції немає ніяких повноважень стосовно містобудування та архітектури. Сенсу так зливати з точку зору роботи немає ніякого. А от з точки зору побудови корупційної системи – є! – запевнив відсторонений мер.

На його переконання, муніципальна інспекція може існувати лише окремим департаментом.

– Таке об’єднання буде використовуватись для корупційних правопорушень. Не випадково, незважаючи на те, що переважна більшість функцій муніципальної інспекції стосуються житлово-комунального господарства, утримання території, благоустрою тощо, її об’єднали не з департаментом ЖКК, а з містобудуванням та архітектурою. Бо максимальні штрафи у сфері ЖКК  – 1470 гривень, а мінімальні в галузі містобудування та архітектури – 95 тисяч гривень. Зрозуміло, коли людині «світить» такий штраф, то вона готова і 20, і 30 тисяч віддати, щоб тільки 95 не нарахували… – впевнений Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100