реклама Делікат

Птахофабрику «Перше Травня», що у селі Хутори Черкаського району, вкотре лихоманить. Її працівники, як і декілька років тому, знову скаржаться на заборгованість з виплати заробітної плати.


З самого ранку понеділка більше сотні працівників птахофабрики вийшли під стіни будівлі з вимогою виплатити їм заборгованість з зарплати. Люди стверджують, що заборгованість становить три місяці.

Обурювало людей і те, що ніхто з представників профспілки підприємства не заступився за них.

Дивіться також ВІДЕО.


– Як тільки приходить якась перевірка, то керівництво каже, що в нас все гаразд. Але в нас не те, що не виплачується вчасно запрала, а ще й немає умов праці: не видається спецодяг, в курятнику бігають воші. Людей не цінують. Кажуть, мовляв, завтра китайці за вас робитимуть, як ви не хочете, – обурюються мітингуючи.

Про свою проблему працівники птахофабрики повідомили депутату обласної ради від «Фронту Змін» Юлії Воєводі. Депутат спробувала отримати якісь пояснення від директора ПАТ «Птахофабрика «Перше Травня» Володимира Коваля. Її цікавило, на якій підставі порушується Закон України «Про виплату заробітної плати», яка має виплачуватися двічі на місяць (аванс, а тоді заробітна плата).

– Не було коштів на розрахунковому рахунку. Але частково ми ж розраховувалися… – відповідав перед обуреними людьми директор.

– З ким розрахувалися?! – обурено закричали люди.

Дивіться також ВІДЕО.


Депутат Юлія Воєвода пообіцяла виступити на сесії облради 21 червня, порушивши питання стосовно заборгованості зарплат на підприємствах області.

– Хай не говорять, що вони будують «Нову Черкащину», яка насправді будується на кістках, бо люди не отримують зарплату і не мають за що їсти! – емоційно зазначила депутатка.

Сам керівник підприємства журналісту «Прочерку» відмовився що-небудь коментувати. З представниками Черкаської райдержадміністрації, які приїхали до обурених мітингувальників, він зник за дверима підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100