Президент ВГО «Українська незалежна рада єврейських жінок», головний редактор медіа-проекту «Київ єврейський» Елеонора Гройсман написала листа голові Черкаської облдержадміністрації Сергію Тулубу з проханням прибрати зі старого єврейського кладовища в центрі Городища поклонний хрест. Текст звернення опублікований на сайті видання «Київ єврейський».

«Великий дерев'яний хрест поставлений поблизу старовинних могил, а в правій частині його підніжжя-вивищення лежить похилена могильна плита з єврейського поховання. Споконвіку євреїв ховали на окремих єврейських кладовищах. На єврейських могилах не ставлять хрестів, як на православних, бо в євреїв інша релігія – іудаїзм. На кладовищі в м. Городище ховали євреїв до Великої Вітчизняної війни. А у війну всіх городищенських євреїв розстріляли. І ховати на цьому кладовищі більше стало нікого. 1 вересня 2009 тут було зведено пам'ятник євреям-жертвам Голокосту. Саме кладовище не є місцем розстрілу: євреїв вбивали в двох кілометрах від кладовища. Пам'ятник жертвам Голокосту, встановлений на цьому кладовищі, символічно об'єднує душі убитих з душами їхніх родичів», – йдеться у листі-зверненні.

Факт встановлення хреста на єврейському кладовищі родичі загиблих розцінюють як блюзнірство й наругу над пам'яттю їхніх предків.

«Шановний Сергію Борисовичу! Невже поклонний хрест у пам'ять про жертв Другої світової війни не можна було встановити на в'їзді-виїзді з м. Городища або в будь-якому іншому місці, але не на єврейському кладовищі? Що це? Війна пам'ятників? Загравання з націоналістами? Знущання над євреями? Хто ініціював встановлення хреста саме на єврейському кладовищі? Наскільки нам відомо, це одна з опозиційних сил. Хто дав дозвільні документи на це блюзнірство? Переконливо просимо Вас розібратися з ситуацією та сприяти якнайшвидшому перенесенню хреста з єврейського кладовища на інше місце», – просять представники єврейської громади.


реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Стефко 13.08.2013 00:40
Хто така "шановна" Елеонора Гройсман прошу ознайомитис тут
http://www.youtube.com/watch?v=wx2Rl1paJkA

i тут:
http://mvs.gov.ua/mvs/control/investigation/card/wantedPerson?ID=32387480
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Стефко 13.08.2013 00:37
Стоїть хрест і буде стояти! Хто на хрест руку підніме тому руки повсихають по самі плечі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100