28 червня святкова атмосфера наповнила Уманську виправну колонію. Цього дня, крім відзначення державного свята Дня Конституції, засуджені жінки вітали з завершенням навчання випускниць загальноосвітнього та професійно-технічного навчальних закладів, котрі діють при установі.


Святкову лінійку відкрила вітальною промовою заступник начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Наталія Хлівнюк:

- Надзвичайно приємно, що сьогодні 20 жінок здобули повну середню освіту, а ще 75 - професію. Від щирого серця бажаю вам, щоб знання та вміння, котрі ви отримали, відбуваючи покарання, допомогли налагодити повноцінне життя на волі! - побажала засудженим Наталія Павлівна.


Також випускниць вітали заступник директора загальноосвітньої школи № 14 міста Умані, на базі якої діє ЗОНЗ - О. Смірнова та директор ПТУ - М. Левицький.

Крім цього, до Дня Конституції було приурочено підбиття остаточних підсумків конкурсу на кращу швачку, котрий тривав у колонії. За високі показники у виробничій діяльності заохочення у вигляді подяки від директора підприємства УВК -129 отримала засуджена Н. Завада.

Після офіційного вручення грамот, атестатів, свідоцтв та дипломів, розпочалась концертна програма. Просто під відкритим небом, лунали пісні, виконувались танці та авторські сценки у виконанні таких же позбавлених волі жінок. У виступах розкривались теми молоді, освіти, конституційних прав, котрі вдало поєднувались з жартами та веселощами.


В Уманській виправній колонії склалась добра традиція - до кожного свята жінки готують концертно-розважальну програму. Цим задоволені і самі засуджені, адже святкового настрою у виправних закладах бракує чи не найбільше, і адміністрація установи всіляко заохочує подібні заходи.

Наталія Хлівнюк зазначає, що на засуджених позитивно впливає не лише емоційне піднесення від культурно-масового заходу, а й сама підготовка до концерту чудово організує жінок, розвиває творчий потенціал та дає змогу відволіктись від буденних справ.


Про це інформує прес-служба управління ДПтС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100