Мер Черкас у відставці Сергій Одарич спростовує причетність підприємства «ДОК» до пожежі, що сталася минулого тижня на сміттєзвалищі по вулиці Пацаєва. Про це він сказав на сьогоднішній прес-конференції.

За його словами, «ДОК» справді відвозив на сміттєзвалище частину своїх відходів, зокрема – шліфувальний пил, який виникає при виробництві ДСП. Однак це було до 2003 року. Приїхавши на підприємство, Сергій Одарич почав використовувати відходи для отримання тепла.

– Спеціальну установку на всіх трьох котлах я поставив у 2003 році. З тих пір ніяке сміття, ніякі відходи за територію Черкаського «ДОКу» не виїжджають, – запевняє Сергій Олегович.

Він зазначає: відсутність пилу на сміттєзвалищі легко можна перевірити.

Фото з сайту Антенна

Фото з сайту Антенна

– Шліфувальний пил – надзвичайно легкий, як борошно, тільки коричневого кольору. Якщо його там хоч крапля є, то все буде в ньому: навколишні дерева, вулиці, земля. Він дуже легкий, тому миттєво розлітається.

Сергій Одарич обіцяє, що за усі звинувачення нова влада відповість у суді, оскільки це завдає шкоди репутації «ДОКу».

– Сергій Борисович уже має певний досвід відповідей у судах… Буде ще мати і Віктор Федорович (Білоусов – в. о. міського голови, – ред.), – наголосив Сергій Одарич.

ВІДЕО як гасили пожежу на сміттєзвалищі.

Нагадаємо, на вчорашній прес-конференції в. о. міського голови Віктор Білоусов звинуватив підприємство «ДОК» у пожежі, що виникнула минулого тижня на сміттєзвалищі по вулиці Пацаєва.

– Ми знаємо причину загорання на звалищі. Там іде зараз перевірка. На жаль, керівництво «ДОКу» сьогодні порушує всі можливі та неможливі нормативи, не готує технологічно відходи від виробництва. Разом зі смолою цей пил – вже шкідливі викиди. Я думаю, така «практика» буде припинена, – прокоментував пожежу на сміттєзвалищі Віктор Федорович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100