Депутат Черкаської облради Наталія Старікова у своєму зверненні до прокуратури області вимагає розібратися зі службовими зловживаннями та нецільовим використанням коштів за оплату послуг у реабілітаційно-оздоровчому центрі «Астра».

– Більш ніж півроку тому головний лікар РОЦ «Астра» Ірина Волощенко була звільнена зі своєї посади Сергієм Одаричем. Разом з нею звільнились іще 14 висококваліфікованих фахівців. Мета цих дій стала очевидна відразу після приходу нового керівника, – цитує слова Наталії Володимирівни її прес-служба.

За її словами, Департамент охорони здоров'я міськради видав ряд наказів та розпоряджень, якими позбавив інвалідів, ветеранів війни і праці, дітей війни, дітей першого року життя (з фактором ризику на інвалідність) права на отримання комплексної медичної реабілітації, припинив обслуговування інвалідів-спинальників, вивів із обслуговування всіх пільговиків, а поліклінікам було заборонено давати направлення на реабілітацію до «Астри».

– До мене як до обласного депутата неодноразово в громадську приймальню зверталися черкащани зі скаргами на ситуацію в реабілітаційно-оздоровчому центрі. Про відновлення Ірини Волощенко, фахівця з великим досвідом і бажанням працювати для людей, на посаді єдиного в області медичного закладу, де надається допомога дітям, хворих на ДЦП та малозабезпечених громадянам, я зверталася у відкритому листі до в.о. мера Черкас Віктора Білоусова та міських депутатів півтора місяці тому. Наполягаю на цьому й зараз.

За словами депутата, своїми діями черкаські чиновники від медицини порушили чинне законодавство. Зокрема, Закон України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» (ст.11 – Органи самоорганізації населення вживають заходів щодо розширення мережі реабілітаційних установ»; ст.18 «Інвалідам, дітям-інвалідам, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах державної і комунальної форм власності, надається безоплатне медичне обслуговування»).

Крім того, як стало відомо Наталії Старіковій, за нових очільників в «Астрі» скасували оплату платних послуг через касовий апарат, що затверджено рішенням міської ради. Гроші за послуги перераховують на приватний благодійний фонд, квитанцію якого видають всім пацієнтам «Астри». А це вже порушення, передбачене Кримінальним кодексом України.


Відтак депутат звернулася до обласної прокуратури з вимогою розібратися в корупційних схемах і поставити крапку у зловживаннях та нецільовиму використанні коштів у медичному закладі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100