Власницею ділянки просто серед найбільшого в Європі дендропарку – легендарній «Софіївці» – несподівано для себе стала уманчанка Лідія Дригант. Причина – помилка клерків. Вартість такої ділянки, якби виставити на торги, може скласти... мільярди гривень, пишуть «Вечірні Черкаси».

Лідії Дригант через помилки клерків уже двічі в житті «щастило» із земельними ділянками. Перший раз вона замість ділянки в Умані по вулиці Інтернаціональній «отримала» ділянку в Києві. А віднедавна дізналася, що згідно з публічною кадастровою картою України може будуватися в національному парку «Софіївка», на березі мальовничого рукотворного ставу.

– Враховуючи, що це національний парк і земля там не продається, то вартість ділянки може сягати мільярда гривень, – розповідає уманський ріелтор Олена Нечипоренко. – Колись читала новину про німецьких клерків, які через помилку зробили пенсіонера багатшим на 2 мільярди доларів. Тепер, мабуть, такі клерки є і в Умані.

Сама пенсіонерка до ситуації ставиться з жартами. Каже: у неї все життя трапляються пригоди. Із землею уже вдруге.

– Той папір, що є документом, то на правильну адресу виданий. А в кадастрову карту внесена помилка. Тому, на жаль, я не «мільярдер», – розповідає Лідія, яка все життя пропрацювала у системі зв’язку, – бо прийти і взяти ділянку, здається, не можу. Зараз шукаю, куди подати заявку, щоб виправити помилку.

Найцікавіше, що на карті «Софіївки» таких «кубиків» ще вдосталь. Карту з подивом розглядає директор парку Іван Косенко.

– У нас уже був випадок, коли на території парку хотіли будуватися, – розповідає він. – У 2000 роках до нас звернувся чоловік по дозвіл на будівництво на території парку. Тоді він придбав ділянку, яку ще в радянський час виділили медичному працівнику під дачу. Проте на час звернення земля уже належала парку й була обнесена парканом. Я не знаю, отакі помилки «клерків» – халатність чи навмисна робота. Але такі «наділи» можуть додати проблем, якщо власники кадастрових номерів претендуватимуть на парк.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100